‘Kalipso kralı’na veda…

 “Kalipso kralı” olarak bilinen sanatçı Metin Ersoy 83 yaşında hayatını kaybetti.

01 Kasım 2017 - 16:03

Kadıköy Şaşkınbakkal'daki evinde 30 Ekim Pazartesi akşamı kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ersoy'un öldüğünü oğlu Emir Ersoy Twitter hesabından duyurdu.

Metin Ersoy için 31 Ekim Salı günü saat 12.00’de Caddebostan Kültür Merkezi'nde tören yapıldı. 1960'tan itibaren kalipso türünde yaptığı çalışmalarla tanınan sanatçı için düzenlenen törene eşi Tülin, kızı Tuğçe ve oğlu Emir Ersoy'un yanı sıra Erol Evgin, İzzet Öz ve yakın dostları katıldı. Ersoy'un naaşı, törenin ardından "Ah o gemide ben de olsaydım" şarkısıyla sahneden indirildi. Sanatçının müzisyen oğlu Emir Ersoy, "Çok şanslı bir çocuktuk. Bize güzel bir babalık yaptı. Çok güzel anılarımız oldu. Her daim gülen bir babaydı. O bir melek oldu. En sevdiği arkadaşlarının yanına gitti" dedi. Cenazeye eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Oya Başar, Keremcem, Burhan Şeşen gibi isimler yer aldı. Ersoy'un naaşı, Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi

Lakap Gencer’den

Metin Ersoy, 15 Nisan 1934 tarihinde İstanbul‘da doğdu. 1960 yılında İlham Gencer ile tanıştıktan sonra Gencer ve Ayten Alpman ile birlikte çalışmaya başladı. Harry Belafonte’nin şarkılarından söylemeye başladı. İlham Gencer ona "Kalipso Kralı" unvanını verdi. 1969 yılında Gar ve Çakıl gazinolarında çalıştı. 1970 yılında “Vakit Yok Gemi Kalkıyor" şarkısını yaptı.


ARŞİV