Kamu emekçileri 21 Aralık'ta greve gidiyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’in aldığı karar doğrultusunda eğitim, sağlık, ulaştırma, yerel yönetim, büro hizmetleri...

14 Aralık 2011 - 16:52

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’in aldığı karar doğrultusunda eğitim, sağlık, ulaştırma, yerel yönetim, büro hizmetleri, kültür bakanlığına bağlı çalışan emekçiler 21 Aralık tarihinde yapılacak greve hazırlanıyorlar.

KESK İstanbul Şubeler Platformu’ndan yapılan açıklamada; son yıllarda uygulanan politikalarla, eğitim, sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesi, çalışma hayatında güvencesizliğin yaygınlaştırılması, ücret kayıpları, kazanılmış özlük hakların birer birer kaldırılması, en temel insan hakları, düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün sınırlandırılması, gözaltı ve tutuklamalar, aydınlara, öğrencilere, sendikalara, toplumun tüm muhalif kesimlerine yönelik baskılar 21 Aralık Grevinin temel nedenleri arasında yer alıyor.
Kamu emekçileri, 21 Aralık Çarşamba günü, Anadolu Yakasında Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanıp Kadıköy İskelesine yürüyecek ve oradan vapurlarla Eminönü’ne gidecekler. Avrupa Yakasındaki yürüyüş ise Çapa Hastanesi önünden başlayacak ve saat 12.30’da her iki yürüyüş kolu Beyazıt Meydanı’nda toplanacak.
 
 

ARŞİV