Kan bağışla-yaşat-mutlu ol!

Hasanpaşa Cami cemaati Cuma namazının ardından Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına katılarak destek verdi

16 Nisan 2015 - 16:41
 
Mustafa SÜRMELİ
Kızılay Kadıköy Şubesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına cami cemaati, esnaf ve kampanyayı duyan Hasanpaşalılar destek verdi. 10 Nisan Cuma günü öğlenden sonra başlayan kampanya Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam etti.
 
KAN BAĞIŞI ARTIYOR
Hasanpaşa Camisi olarak her yıl farklı projelere destek vermeye gayret gösterdiklerini, son 3 yıldır Kızılay ile birlikte kan bağışının yükseltilmesi konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Hasanpaşa Camii İmam Hatibi Levent Uçkan, “Kadıköy’de çıtayı 2014’te yüzde 20’ye çıkarmaya gayret gösterdik. Yaklaşık bin ünitelik kan bağışıyla geçen senenin hedefleri gerçekleşti. Bu yıl Kadıköy’deki 15 camimizle birlikte yüzde 35 olarak belirlediğimiz çıtayı aşmaya çalışacağız. Geçen sene camimizde 330 ünite kan toplanmıştı. Bu yıl birkaç kampanyayla 500’e çıkarmayı düşünüyoruz. Bu gayretlerde camimizin de katkısı olacak” dedi.
 
ALTINCI KAMPANYA
Kızılay Kadıköy Şube Başkanı Numan Hocaoğlu ise Kadıköy ve Hasanpaşalıların kan bağışına ilgisinin giderek artmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kadıköy’de kan bağışı kampanyalarının Hasanpaşa camisinde sürekli hale geldiğini belirten Hocaoğlu, “Altıncısını düzenliyoruz. Halkımız kadın erkek büyük ilgi gösteriyor. Örnek bir çalışma. Kadıköylüler olarak kan bağışı konusunda üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştığımıza inanıyorum.” diye konuştu.
 
ÖNCE TETKİK SONRA BAĞIŞ
18-65 yaş arasındaki her sağlıklı bireyin önemli bir rahatsızlığı olmadığı sürece kan verebileceğini söyleyen Dr. Selma Ersan, bağış öncesi vatandaşların Kızılay’ın bağış formunu doldurduğunu, tansiyon, hemoglobin, nabız değerlerinin ölçüldüğünü anlattı. Doktor görüşmesinde sağlık açısından sakınca görülmeyenlerin, aç, uykusuz, yorgun olmayanların kan bağışında bulunduğunu belirtti.
 
FAYDALI OLMANIN MUTLULUĞU
Kadıköy Kızılay Şubesi’nin Hasanpaşa’da düzenlediği kan bağışına katılanlar, insanlara faydalı olmanın, bir can kurtarmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Hüsnü Kavacık: Her yıl vermeye çalışıyorum. 2 yıldır burada veriyorum. Çok farklı bir duygu birilerine faydalı olmak. Bir can kurtarmak çok güzel bir şey. Fırsat oldukça kan bağışı yapmaya çalışıyorum.
Sinan Kalyoncu: Camide hocamız kan vermenin önemini anlattı. Daha önceden de birkaç kez vermiştim. Manevi bir rahatlık hissediyor insan. Sağlık yönünden de faydası olduğunu biliyorum.
Tolga Kamces: Mutlu oluyorum. İnsanlara faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Daha önceden de kan vermiştim. Denk geldi, Hasanpaşa’da oturuyorum. Cuma namazında hocamız vaaz verirken cemaatten bağış kampanyasına destek olmamızı istedi. Geldik veriyoruz. Herkes kan versin bir can kurtarsın.


ARŞİV