Kanseri yendiler meslek keşfindeler

LÖSEV, “Meslekleri Tanıyalım” projesi kapsamında kanseri yenen gençlerle birlikte Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti

11 Şubat 2016 - 14:22
Lösemi ve kanser hastası çocuklara ücretsiz tedavi, eğitim ve ailelerine maddi manevi destek veren LÖSEV, Kadıköy Belediye Başkan Aykurt Nuhoğlu’nun konuğu oldu.
Lösemi ve kanser hastası çocukların tedavi sonrası rehabilitasyonları, eğitimleri, meslek edinmeleri, sosyo-kültürel gelişmeleri ile de ilgilenen LÖSEV’in “Meslekleri Tanıyalım” projesi kapsamında gerçekleşen ziyarette İstanbul’da yaşayan iyileşmiş ve tedavisi devam eden gençler Nuhoğlu’na bugüne kadar vermiş olduğu destekler için teşekkür etti. Gençler “Meslekleri Tanıyalım” projesi kapsamında Nuhoğlu’na bir belediye başkanı olarak görevinin güzel ve zor yanları hakkında sorular sordu. Lösemiyi yenen gençler tedavi sürecindeki deneyimlerini Aykurt Nuhoğlu ile paylaştı.

MESLEKLERİ TANIYALIM
 “Meslekler Tanıyalım” projesi kapsamında farklı meslek gruplarından uzmanlar ile çocuklar biraraya getirilerek meslekler tanıtılıyor, çocukların soru sorarak meslek hakkında bilgi sahibi olması sağlanıyor. Çocuklara ilerde seçecekleri meslekler konusunda seçim yapmalarına katkıda bulunmak için hayata geçirilen proje kapsamında çok sayıda buluşmalar gerçekleştirildi. 

LÖSEV’İN “SEVGİ GÜNÜ”
Bir LÖSEV kuruluşu olan LSV Dükkân, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi “Sevdikleriniz için en ‘iyi’ hediyeler!” sloganıyla yola çıkarak, hediye arayışında olanlar için farklı hediye seçenekleri sunuyor.
El emeği hediyelerin özelliği ise lösemili çocukların anneleri ve lösemiyi yenmiş gençlerin ürettiği doğal ürünler olması ve bu ürünlerin tüm gelirinin lösemili çocukların tedavisinde kullanılacak olması. Doğa dostu malzemelerden üretilen bebekler ve oyuncaklar, kalp desenli çantalar, yastıklar, seramik süsler bu hediyelerden sadece bir kısmı.
Sevdiğinize farklı bir hediye almak ve sevginizle dayanışmayı büyütmek isterseniz www.lsvdukkan.com’u ziyaret ederek internet üzerinden sipariş verilebilir ya da aralarında Akasya AVM’nin de olduğu çeşitli alışveriş merkezlerindeki LSV Dükkân’larından hediyenizi edinebilirsiniz. 

 

ARŞİV