Kapatılmalara karşı CANLI YAYIN

CHP İstanbul Gençlik Kolları ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile televizyon ve radyoların kapatılmasını protesto etti.

13 Ekim 2016 - 15:12
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile geçtiğimiz hafta çok sayıda televizyon radyo kanalı kapatılmıştı. Bu kararların basın ve ifade özgürlüğünü engellediğini ifade eden CHP İstanbul Gençlik Kolları ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri Kadıköy’de protesto eylemi düzenledi. 9 Ekim Pazar günü İskele Meydanı’nda yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen eyleme kapatılan medya kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Eyleme katılan vatandaşlar akıllı telefonlar üzerinden sosyal medyada canlı yayın gerçekleştirdi.

“BASIN EMEKÇİSİ OLURUZ”
Eylemde ilk konuşmayı Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel yaptı. Yücel, kapatılan televizyon ve radyoların gerçek habercilik ilkelerine göre yayın yaptığını ifade ederek, “Biz her zaman bu kurumların yanında omuz omuza olacağız.” dedi. CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu da “FETÖ ile mücadele adı altında ne kadar muhalif basın organı varsa susturmaya, canlı yayınlarını basmaya, kapattırmaya çalıştılar. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar bu ülkenin vicdanlı insanları gerekirse ellerindeki telefonlarla birer basın emekçisi olurlar. Ama asla faşizme sessiz kalmazlar” diye konuştu.

“DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ”
Eylemde kapatılan medya kuruluşlarının temsilcileri de konuşma yaptı.  İMC televizyonunun editörü Candan Yıldız  “Her birimiz bir gazeteci olarak bütün bu engellemelere, sesimizin susturma çabalarına karşı birlikte dayanışarak ses çıkarmaya devam edeceğiz. Gazeteciler olarak susmayacağız dayanışma ile daha da büyüyeceğiz” diye konuştu.

“UMUDUMUZ DEVAM EDİYOR”
Özgür Radyo Yayın Koordinatörü Derya Okatan ise, “Aslında yaşadıklarımız yalan ile gerçeğin bir savaşı. 23 kurum kapatıldı ve tüm mallarına el konuldu. Radyomuzun da 21 yıllık emeğine el konuldu. Binalarımız mühürlendi. Ama bizim umudumuz ve direnişimiz devam ediyor. Bizler mutlaka yayınlarımıza devam edeceğiz. Esas sorumluluk izleyici ve seyircilere düşüyor. Toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Kapatılan medya kuruluşlarının çalışanları dayanışma içinde olacak. Özgür basın susturulmaz” diye konuştu.
TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Küçükşahin de “TV 10 olarak 6 yıldan beri yayın yapıyorduk. Alevi toplumunun inanç ve kültürlerini ekranlara taşımaya çalıştık. Bunun yanında laik bir Türkiye mücadelesinin içinde olduk. Dişimizle tırnağımızla kurduğumuz kanalımızı kapattılar. Ama gazetecilik yapmaya, hakikati ekranlara taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Hayatın Sesi televizyonu editörü Meltem Akyol ise “Gazetecilik yaparken gerçeğin peşinde olduk ve buna göre yayın yaptık.  Gerçeği susturamayacaklar, biz farklı yöntemlerle yeniden yayın yapacağız” şeklinde konuştu. 

 

ARŞİV