Kaptan Hasanpaşa yoğun bir yılı geride bıraktı

Kaptan Hasanpaşa İlköğretim Okulu 2010-2011 eğitim-öğretim yılında spor, resim, müzik, tiyatro ve spor dallarında da önemli başarılar elde etti.

05 Temmuz 2011 - 11:06

Kaptan Hasanpaşa İlköğretim Okulu 2010-2011 eğitim-öğretim yılında spor, resim, müzik, tiyatro ve spor dallarında da önemli başarılar elde etti.
Okul Müdürü Ömür Akarsu, bu eğitim yılında sosyal, kültürel ve spor alanında büyük başarı kazandıklarını belirtti. Tiyatro, müzik ve resim alanlarında öğrencilerin okullarını başarıyla temsil ettiklerini vurgulayan Müdür Akarsu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2010-2011eğitim-öğretim yılında okulumuzun tiyatro kulübü, öğretmenimiz Ayça Yapar’ın yönettiği ‘Midas’ın Kulakları’ adlı oyunu profesyonel oyunculara taş çıkartacak bir performansla sahneleyerek, Kadıköy ilçesinde birinci oldu.
Okulumuz tiyatro salonunda iki ay boyunca her hafta seyircisiyle buluşan oyun, Kadıköy’de ve farklı ilçelerde altı kez sergilendi. Dekorları ve kostümleri okulumuz öğretmenleri ortaklaşa olarak hazırladılar. Müzik konusunda ise, artık geleneksel hâle gelmiş olan yılsonu konserimiz bu yıl Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. 44 öğrenci, 10 saz, bir semazen ve müzik öğretmenimiz Zuhal Akçay’ın olağanüstü çabasıyla gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşad Ayar ve Şube Müdürü Fahri Cürebal’ın da katıldığı gecemiz büyük beğeni topladı. Gecede; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Klâsik Batı Müziği, yerli- yabancı popüler müzik türlerinde 22 eser yorumlandı. Atletizmde de ilçe bazında birçok başarılar elde ettik, madalyalar kazandık. Resim yarışmalarında ise, okulumuz dördüncü sınıflardan Kadir Kuş ve Pelin Işık göğsümüzü kabarttı. Kadıköy Kaymakamlığı’nın düzenlediği ‘Boğaz Kültür Turu’na ve opera dinletisine katılan öğrencilerimiz bilgi ve görgülerini artırdılar. Eğitimde de birçok atak yaptık. Bunların sonuçlarını LYS sonuçları belli olduğu zaman alacağız diye umuyorum.”

 


ARŞİV