Karabekir müzesini ziyaret ettiler

Kazım Karabekir Müzesi’ni ziyaret eden öğrencileri Timsal Karabekir ağırladı

19 Aralık 2014 - 12:13
 Kazım Karabekir Müzesi’ni ziyaret eden öğrencileri Timsal Karabekir ağırladı

 

 
Mustafa SÜRMELİ
 
 
İstanbul Kartal’da yaşayan Kars ve Ardahanlı öğrenciler Kadıköy’deki Kazım Karabekir Müzesi’ni ziyaret etti. 13 Aralık Cumartesi günü düzenlenen ziyaret sırasında öğrencileri, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ağırladı.
Ardahan İl Derneği tarafından organize edilen tarih gezisine; Derneğin 73 yaşındaki Onursal Başkanı Cevdet Şentürk, Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş ile orta ve lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik ziyaretçi grubu katıldı.
Ziyaret hakkında bilgi veren Dernek Onursal Başkanı Cevdet Şentürk bu tür tarihi ve kültürel gezileri gerçekleştirerek, çocuk ve gençlerin bilinçlenmesini amaçladıklarını söyledi. Şentürk, “Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediğimiz etkinliğin amacı, Sarıkamış Şehitlerimizi ve onların hatıralarını anmak, Osmanlı-Rus Savaşı, Birinci Dünya Savaşı, Cumhuriyetimizin kuruluşu, Kars ve Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu öğrencilerimize anlatmaktı. Şark Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir öğrencilerimizi karşıladı. Çok mutlu olduk ve kendisine yakın ilgisinden dolayı teşekkürlerimizi ilettik. Öğrencilerimiz çok memnun kaldı. Şimdi bölgemizdeki okullardan da ziyaret isteği gelmeye başladı” dedi.
Ziyaretin ardından Timsal Karabekir, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

ARŞİV