Karanlığın Vikingleri yelken yarışında…

Kadıköy Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’de ilk defa görme engellilerin yarışmacı olarak katıldığı yelken yarışı yapıldı.

03 Temmuz 2014 - 15:47
 Kadıköy Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’de ilk defa görme engellilerin yarışmacı olarak katıldığı yelken yarışı yapıldı.
  
S. Seda ÇAĞLAR
 
Kadıköy Belediyesi öncülüğünde, İstanbul Altı Nokta Spor Kulübü, İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü (İSGÖR) ile Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) sporcularının katılımları Türkiye’de ilk kez görme engellilerin yarışmacı olarak katıldığı yelken yarışı düzenlendi.
Fenerbahçe Kalamış Marina’da düzenlenen etkinlikte görme engelli yarışmacılar yelkenleriyle kıyasıya mücadele etti.Hedef Yelken, Galatasaray Rotaract Kulübü, İTÜ Yelken Kulübü ve Daksar’ın destekleri ile gerçekleşen etkinlikte, görme engelli yarışmacıların yelken yarışlarında sergiledikleri mücadele büyük alkış topladı.
Yarış sonunda birinciliği İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü (İSGÖR) kazandı. Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) ikinci, İstanbul Altınokta Körler Derneği Spor Kulübü (ALTINOKTA) üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu verdi. Nuhoğlu, engelli bireyler için engelsiz bir yaşam düzeni kurmanın önemine dikkat çekerek, “Toplumumuzun yüzde 12’si engelli yurttaşlarımızdan oluşuyor. Yarın kimin hangi kazada ne olacağının garantisi yok. Her birey birer engelli adayı. Kamu olarak bizim görevimiz, tüm yurttaşlara tüm alanlarda engelsiz bir yaşam sunmak. Spor da bunlardan biri. Bu yarışmaya katılan katkı veren, sponsor olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Etkinliğin fikir sahiplerinden, görme engelli Aykut Coşgun da yaptığı konuşmada, “Böyle bir etkinlik düzenleme fikrimizi Hedef Yelken ile Kadıköy Belediyesine sunduk. Onlar da benimsedi. Yarış öncesi, 3 grup belirledik. 4’er kişilik gruplar halinde farklı günlerde engelli yarışmacılara 6 saatlik yelken eğitimi aldırdık. Bizzat kendim de eğitimde yer aldım. Çok keyifli geçti. Kadıköy Belediyesi ve Hedef Yelken’e teşekkür ediyorum” dedi. 

ARŞİV