Karanlık ve tekinsiz…

Metro ve Marmaray için Ayrılık Çeşmesi’ni, metrobüs içinse Söğütlüçeşme’yi geçiş için kullananlar, aydınlatma yetersizliği ve güvenlik eksikliği nedeniyle zor anlar yaşıyor…

14 Temmuz 2016 - 15:46
Ahmet KODAN
Her gün binlerce insan Avrupa Yakası’na veya Kartal yönüne gitmek için Marmaray ve metronun buluştuğu Ayrılıkçeşmesi istasyonunu kullanıyor, binlercesi de metrobüs ana istasyonu olan Söğütlüçeşme’yi. Ancak çevre düzenlemesi ve diğer toplu taşıma araçlarına entegrasyonu sağlanmadan hizmete açılan bu istasyonlara ulaşmak da bir mesele.
Ayrılık Çeşmesi üst geçidinin altı, akşam hava karardıktan sonra izbe bir alana dönüşüyor. Ayrılık Çeşmesi’nde istasyondan çıktıktan sonra Rıhtım, Acıbadem, Koşuyolu ve civar yerlere ulaşmak için uzun bir yürüyüş güzergâhı söz konusu. Alt geçitten itibaren bu güzergahta yeterli aydınlatma olmadığı için burayı kullanmak durumunda kalanlar zor anlar yaşıyor. Söğütlüçeşme eski tren garı içindeki etrafı çevrili kapalı alan ve metrobüs viyadüğü ile civarı da özellikle akşam ve geç vakitlerde vatandaşları tedirgin ediyor. Uzun yıllar kaderine terk edilmiş durumda bırakılan Söğütlüçeşme tren istasyonunun altındaki alan tamamıyla bakımsız. Akşam saatlerinde ise sokak lambalarının yetersiz olmasından dolayı oldukça karanlık. Ayrılık Çeşmesi ve Söğütlüçeşme’deki bu karanlık alanlar, madde bağımlılarının da mekanı olmuş durumda.

“AYDINLATMA VE KAMERA LAZIM”
Kadıköy’ün ana istasyon noktalarını akşam saatlerinde kullananlara görüşlerini sorduk. Vatandaşlar bu yerlerde aydınlatmanın arttırılmasını ve kamera sisteminin yapılmasını talep ediyor. Geç saatlerde işten dönen üniversite öğrencisi İlayda Karaca, metrobüs istasyonu civarında aydınlatmanın yetersizliğine dikkat çekerek akşamları işten dönerken tedirgin olduğunu, yetkililerden eksiklerin giderilmesini istedi. Üst geçidi kullanan Ozan Nazım Türk ise; sözkonusu yerde daha çok ışıklandırma yapılmasını ayrıca üst geçide giderken geçilen yola trafik lambası konulmasını dile getirerek, arabaların trafik uyarı lambası olmadığı için çok hız yaptığını ifade etti.

TRAFİK LAMBASI YOK!
Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’nda ayrıca alt ve üst geçit arasındaki yolda herhangi bir trafik uyarı lambası yok. İstasyona girmeyip Üsküdar yönüne giden yayalar için de cadde üzerinde bir trafik lambası bulunmuyor.  Bu durum karşıdan karşıya geçişte yaya güvenliliğini tehlikeye sokuyor.

ARŞİV