Kardeş kent Kreuzberg'den Kadıköy'e kentsel dönüşü

Berlin Kardeş Kent Derneği ‘Kadıköy’ ve Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen programın ağırlık noktasını ‘kentsel dönüşüm’ oluşturdu.

17 Ekim 2012 - 15:10
Kadıköy’ ün, Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan kardeş kenti Frıedrichshain-Kreuzberg’den gelen ve çoğunluğu mimar ve çevre planlamacılarından oluşan 12 kişilik grup, 8-12 Ekim tarihlerinde Kadıköy’ de çeşitli ziyaret ve görüşmelerde bulundu.
Berlin Kardeş Kent Derneği ‘Kadıköy’ ve Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen programın ağırlık noktasını ‘kentsel dönüşüm’ oluşturdu. Ziyaretçiler, Nüvit Şahlıoğlu, Ümit Bayam ve Özcan Ayanoğlu eşliğinde Fikirtepe, Rasimpaşa, Yeldeğirmeni bölgelerini gezerek çalışmalar konusunda bilgi edindiler. Bu bölgelerde yapılan çalışmalarla ilgili belediye planlama ve imar müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirilen grup, Fikirtepe’de yaşayan vatandaşların da katıldığı bir toplantıda kentsel dönüşümle ilgili güncel sorunlar üzerine fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca Ataşehir Belediyesi bünyesinde bulunan başka bir kentsel dönüşüm bölgesini de inceleyen grup, ziyaretlerinin son gününde Kadıköy Şehremaneti binasında çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kentsel dönüşüm ve bununla ilgili çıkarılan yasayla ilgili tartışmalara katıldı. Alman ziyaretçiler kentsel dönüşümle ilgili görüşmelerin yanı sıra Kadıköy Belediyesi'nin sağlık, sosyal ve kültürel birimlerinde yapılan bazı çalışmaları da yerinde izleme fırsatını yakaladılar. Kreuzbergli grup Kadıköy’den ayrılırken ziyaretlerinin çok yararlı olduğunu belirterek, edindikleri izlenimleri yazılı şekilde Kadıköy’deki ilgililere ileteceklerini söylediler.

ARŞİV