Karikatürlerle ‘Yaşasın Cumhuriyet’ Sergisi

Karikatürist Hicabi Demirci’nin, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ sergisi 10 Eylül’e kadar misafirlerini bekliyor

03 Eylül 2024 - 12:45

Kadıköy Belediyesi’nin Zafer Bayramı için düzenlediği etkinliklerin bir diğeri de Karikatürlerle ‘Yaşasın Cumhuriyet’ Sergisiydi. Karikatürist Hicabi Demirci’nin Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına bir övgü, bir armağan niteliğinde hazırladığı ‘Yaşasın Cumhuriyet’ sergisinin açılışı 30 Ağustos Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleşti. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, eşi Nihal Kösedağı oğulları ile birlikte serginin ilk misafirleri oldular. Karikatürlerle Yaşasın Cumhuriyet, tüm sanat ve karikatür severleri 10 Eylül’e kadar CKM büyük salon fuaye alanında bekliyor. 

 

KURTULUŞ SAVAŞI’NDA KARİKATÜRLE DESTEK

Sergi açılışında Karikatürist Hicabi Demirci ile ufak bir sohbet şansını yakaladık. Demirci, Yaşasın Cumhuriyet’in ilk başta bir kitap projesi olduğunu ve 2023 yılında Desen Yayınları’ndan çıktığını söylüyor. Hicabi Demirci, “Bu bir 100’üncü yıl armağanı. Ülkeme, çocuklarımıza karikatür üzerinden anlatmak istedim. Sedat Simavi, Mustafa Kemal Atatürk’e Kurtuluş Savaşı sırasında karikatürlerle destek veriyor. Ben bu desteğin 100 yıl sonra da tarihsel süreç içerisinde ‘neden olmasın’ sorusuyla yola çıktım ve bu kitabı oluşturdum” diyor. 

İLK KEZ CKM’DE

Serginin Kadıköy’de cumhuriyete sahip çıkan bir ilçede olmasının kendisine mutluluk verdiğini belirten Demirci, “Kadıköy karikatüre sahip çıkıyor, serginin burada olması son derece değerli” şeklinde konuştu. Cumhuriyet karikatürleri sergisinin ilk kez CKM’de yapıldığını kaydeden Demirci, “Kadıköy Belediyesi sayesinde oldu. Az önce bir öğretmen sergiyi çok beğendiğini söyledi ve keşke okullar açıldığında çocuklar görebilse diye de ekledi. Umarım okullar açılınca çocuklarımızın görebileceği bir alanda tekrar sergiye kavuşur” dedi. Ziyaretçilerden de çok güzel bir şekilde geri bildirim aldığını ifade eden Demirci, “Bu doğru adreste, doğru bir serginin buluşması. Sergi 10 Eylül’e kadar açık, herkesi bekliyoruz” çağrısı yaptı.

 


 


ARŞİV