Karşı Lig Kobane için oynadı

Karşı Lig, IŞİD kuşatması altındaki Kobane ile dayanışma amacıyla turnuva düzenledi, mülteci çocuklar için oyuncak topladı.

24 Ekim 2014 - 09:52
Karşı Lig, IŞİD kuşatması altındaki Kobane ile dayanışma amacıyla turnuva düzenledi, mülteci çocuklar için oyuncak topladı

Semra ÇELEBİ

Endüstriyel futbola, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, her türlü nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı geçen sezon kurulan Karşı Lig, yeni sezonun ilk düdüğünü Kobane için çaldı.
18 Ekim Cumartesi günü bir günlük düzenlenen turnuva Kadıköy Kalamış Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Turnuvada; Çapultura, Yalınayak, Vamos Bien, Altıüstü Eğitim-Sen, KESK, Kuzguncuk Bostan Celtics, Cafer İdman Yurdu, Veganspor, Direnişçi, Forza Yeldeğirmeni, Karşı Radyo, Spartak İstanbul takımları karşılaştı. Başlama vuruşu öncesi futbol takımları sahada “Karşı Lig Kobane dayanışma turnuvası” ve “Kobane halkı yalnız değildir” yazılı pankartlar ile fotoğraf çektirdi. Turnuvanın galibi Forza Yeldeğirmeni oldu.
Dayanışma amacıyla gerçekleştirilen turnuvada Kobaneli çocuklar için de oyuncaklar toplandı.
 
KARŞI LİG’DEN MUHALİF GOLLER
Daha önce de Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla yaşamını yitiren Berkin Elvan için çocuk şenliği düzenleyen Karşı Lig, tümüyle bir amatör organizasyon. Üstelik hakemsiz, maçı kendi kendilerine yönetiyorlar.  “Fair play” ya da diğer adıyla “dürüst oyun” ilkeleri sonuna kadar geçerli. Katılan futbolcuların tamamı bu ilkeleri içselleştirdiğinden, herhangi bir sorun çıkmıyor, en azından şu ana kadar çıkmadı. Ligde hiçbir ekonomik çıkar yok. Hiçbir para birimi geçerli değil.  Karşı Lig takımlarının en önemli özelliklerinden birisi takımların kadın ve erkek sporculardan  karma olarak kurulması. Takımlar maç yaparken kural gereği her iki takımda da eşit sayıda kadın oyuncu bulunması gerekiyor. 
 
ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK TOPLANIYOR
Bu arada Yoğurtçu Kadın Forumu ile Caferağa ve Yeldeğirmeni dayanışmaları savaş mağduru çocuklar için oyuncak toplamaya devam ediyor.
Caferağa Mahalleevi’nde toplanan oyuncaklar; Diyarbakır’daki Ezidi kamplarına, Suruç’taki Kobaneli çocuklara ve Kadıköy’de yıkık binalarda yaşam savaşı veren mülteci çocuklara ulaştırılacak. Oyuncak bağışı yapmak isteyenlerin ayrıntılı bilgi alabileceği iletişim numarası şöyle: 0541 384 64 07

 


ARŞİV