Karşı Lig'de Çocuk Şenliği

Karşı Lig’in 14 Haziran Cumartesi günü Kalamış Gençlik Merkezi’nde düzenleyeceği Çocuk Şenliği’ne tüm çocuklar davetli!

12 Haziran 2014 - 16:55

 

Karşı Lig’in 14 Haziran Cumartesi günü Kalamış Gençlik Merkezi’nde düzenleyeceği Çocuk Şenliği’ne tüm çocuklar davetli! 
 
Kadıköy’ün mahalle forumlarının endüstriyel futbola karşı başlattıkları ve 15 Mart’tan beri her cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde devam eden Karşı Lig’de bu hafta sonu Çocuk Şenliği var.
Karşı Lig’den yapılan açıklamada Çocuk Şenliği ile ilgili şu ifadeler yer veriliyor:
“Karşı Lig, amatör ruhu ön planda tutarak 15 Mart’tan beri her cumartesi ‘güzel oyun, dürüst oyun’ anlayışıyla futbol oynamaktadır. Karşı Lig endüstriyel futbola, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, türcülüğe, her türlü nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı olmayı bir varlık sebebi olarak görmüştür ve haftalardır bundan taviz vermemiştir. 
insanların yeşil sahalarda alınıp satıldığı, sezonluk kiralandığı, futbol sahası için ağaçların kesildiği, tribünlerde şiddet olaylarının yaşandığı, fanatizm ve cinsiyetçi küfürlerin normal sayıldığı bir ortamda ‘başka bir futbol mümkün’ şiarıyla yola çıktık.
Biz Karşı Lig futbol takımları olarak kazanmayı, kaybetmeyi eşitlik olarak görmeyi öğrendik. Farklılıklarımızla bir arada durmayı öğrendik. Oyunumuzu ciddiye aldık. Kadın oyuncularımız yeşilin üzerinde kendilerine özgürlük alanı yaratırken, erkek oyuncularımız futbolun erkek oyunu değil, birlikte oynandığında daha keyifli olduğunu öğrendi. 
Şimdi sıra çocuklarda! 14 Haziran günü çocuklarımız ile birlikte Karşı Lig’i büyütüyoruz. Çocuklarımız sahalarda bizlerle top koştursun, resimler yapsın istiyoruz. Çocuklar dev binalar içinde değil, sokaklarda, parklarda özgürce var olsun istiyoruz. Karşı Lig Çocuk Şenliği’ne çocuğunu, etrafında ki bütün kardeşlerini al gel!”
14 Haziran Cumartesi günü saat 15.00-19.00 arası Kadıköy Kalamış Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek şenlikte yemekler de vegan olacak. Bunun nedeni ise “çocukların sömürüsüz bir mutfağın ve dolayısıyla dünyanın mümkün olduğunu tadarak görmelerini sağlamak”.
 
 

ARŞİV