Kartalkaya'da hayatını kaybedenleri koşarak andılar

Grand Kartal Otel yangınının yıl dönümünde düzenlenen KOŞ-AN etkinliğinde, ihmaller sonucu yaşamını yitiren 78 kişi için Kadıköy’de koşuldu; adalet talebi bir kez daha dile getirildi

18 Ocak 2026 - 14:03

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel'de geçen yıl 21 Ocak’ta sabaha karşı 03.27’te çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. İhmaller zinciri nedeniyle göz göre göre gelen, onlarca canı hayattan koparan, geride kalanların yüreklerine ateş düşüren yangının üzerinden bir yıl geçti. 

Kız Çocukları Eğitim Derneği de (KIZÇEV)  yangın katliamının yıl dönümünde hayatını kaybedenlerini anmak için KOŞ-AN isimli etkinlik düzenledi. 18 Ocak Pazar günü gerçekleşen koşu, Kadıköy Caddebostan Migros ile Bostancı İskelesi güzergahında gerçekleşti. 

KIZÇEV gönüllüsü Prof. Dr. Tamer Aker ve etkinliğe destek verenler, hayatını kaybedenler anısına denize gül ve karanfil bıraktı. Duygu yüklü anların yaşandığı çiçek bırakma töreninin ardından koşuya geçildi.

“SESSİZ KALAMAZDIK”

Etkinlik hakkında konuşan Tamer Aker şunları söyledi: “Kartalkaya’da yitirdiklerimizi anmak için buradayız. Hareket olsun istedik. Çünkü hareket bu tür acıları iyileştirir, azaltır, yalnız olmadığımızı hissettirir. O yüzden etkinliğin adını KOŞ-AN koyduk. Soğuk bir havada toplandık. Yangın katliamının ardından aileler yas süreci yaşadı, bir grup oluşturarak adalet mücadelesi yürüttü. Biz de bu sürece tanık olanlar olarak sessiz kalamazdık.Tanıklığımızı seslendirmek istedik.” 

Depremde yakınlarını kaybedenlerin adalet mücadelesi yürütmek için kurduğu Adalet Peşinde Aileleri Platformu adına da koştuğunu dile getiren Aker, şöyle devam etti: Ayrıca “KIZÇEV, Deprem bölgesinde yaşayan, üniversiteye başlayan genç kadın öğrencilere eğitim bursu sağlıyor. Bizler de koşarak katkıda  bulunuyor, farkındalık yaratıyoruz.”  

“ADALET TALEBİNİ DİLE GETİRMELİYİZ”

Yangında tanıdıklarını kaybeden, oğlu Aren ile birlikte etkinliğe katılarak destek veren Banu Aras da şunları söyledi: “Adaletin gerçekten huzuru sağlayacağını düşünüyorum. Adalet talebini sürekli dile getirmemiz gerekiyor. O yüzden bu tür etkinliklere katılmamız gerektiğini düşündüm ve geldim.”


ARŞİV