Kasadar açıldı, Gazi Muhtar Paşa kapandı

Marmaray çalışmaları nedeniyle kapatılan Bostancı Kasadar Sokak Köprüsü ulaşıma açıldı. Feneryolu’nda bulunan Gazi Muhtar Paşa Sokağı ise 6 ay süreyle yaya ve araç trafiğine kapalı olacak

14 Eylül 2017 - 14:42

Marmaray çalışmaları kapsamında iki yıldan fazla süredir devam eden çalışmalarda şimdiye kadar çok sayıda köprü ve alt geçit yenilendi. İnşaat sesinin çevre binalara daha az gitmesi amaçlı istinat duvarlarının yapımı, rayların döşeneceği zeminin sağlamlaştırma işlemleri, hat sayısının 2'den 3'e çıkarılması kapsamında köprü ve alt geçitlerin yenilenmesi ve istasyonların yapımı için çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilerken, projede de sona doğru geliniyor.

KASADAR SOKAK AÇILDI

Bostancı’nın önemli ulaşım noktalarından Kasadar Sokak Köprüsü, Marmaray çalışmaları kapsamında yenilendi.  Yaklaşık 6 ay önce Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu tarafından alınan kararla yıkımı gerçekleştirilen köprü yeniden ulaşıma açıldı.

ALTI AY KAPALI OLACAK

2018 yılının sonunda bitirilmesi hedeflenen Marmaray çalışmaları nedeniyle bir sokak daha kapatıldı. Feneryolu Mahallesi’nde yer alan Gazi Muhtar Paşa Sokak da geçtiğimiz günlerde yaya ve araç trafiğine kapatıldı.  Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve Bağdat Caddesi arasındaki bağlantıyı sağlayan sokak,  bölgenin yaya ve araç trafiğinde önemli bir yere sahip. 6 ay boyunca sürmesi planlanan çalışmalar nedeniyle yaya ve sürücülerin alternatif yolları kullanması gerekiyor. Araç sürücüleri Selamiçeşme hem zemin yolunu,  yayalar da Feneryolu İstasyonu’nun altgeçidini kullanabilecek.

Altı aydan uzun bir süredir kapatılan Bostancı İstasyonu alt geçiti ise henüz açılmadı.

KORUNMASI GEREKEN ESERLER BULUNUYOR

Haydarpaşa-Gebze demiryolu hatlarının endüstriyel demiryolu mirası kapsamında koruma altına alınması için Birleşik Taşımacılık Sendikası ve Mimarlar Odası 30.07.2007 tarihinde Koruma Kurulları’na başvuru yapmıştı.

Haydarpaşa-Tuzla arası demiryolu hattı ve tesislerini değerlendiren İstanbul V Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, 05.07.2010 tarih 2655 sayılı kararı ile Haydarpaşa Tuzla arasındaki birçok demiryolu yapısını (üst geçit köprü) ve parseli, tarihi eser ve sit alanı olarak tescilledi.Kurulun 05.07.2010 tarih 2655 sayılı kararında; Haydarpaşa iskele binasının, Erenköy, Göztepe, Feneryolu, Suadiye, Bostancı ve Kızıltoprak istasyon binası ve lokalinin tescilli olduğuna karar vermişti. Yine İstanbul V Koruma Kurulu’nun kararına göre hattın üzerindeki tarihi köprüler de korunması gereken eserler arasına alınmıştı.


ARŞİV