KASEV'de özel bir konser

Yüzlerce öğretmen emeklisi yaşlının kaldığı KASEV Huzurevi’nde geçtiğimiz hafta sonu özel bir konser vardı.

12 Şubat 2014 - 09:34
Yüzlerce öğretmen emeklisi yaşlının kaldığı KASEV   Huzurevi’nde geçtiğimiz hafta sonu özel bir konser vardı.
KASEV Başkanı Çetin Kamil Oraler ile Türk Müziğinin önemli isimlerinden Kültür Bakanlığı sanatçısı Gürhan Yaman Hoca’nın çalıştırdığı Gürnefesler Korosu işbirliğiyle düzenlenen konser, huzurevinden ayrılamayan yaşlılara büyük moral verdi. Huzurevinde kalan yaşlıların ve yakınlarının ilgiyle izlediği konserde zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Huzurevi sakinlerinden eski ses sanatçısı bir yaşlının eski günlerini hatırlayıp “Ben de şarkı söyleyeceğim” deyip sahne alması ve iki şarkıyı hatasız söylemesi, salonda bulunan herkesi ve korodakileri duygulandırdı.
Koronun seslendirdiği şarkıların yanında solo şarkılar da söyleyen grup konserin sonlarına doğru çaldığı oyun havalarıyla huzurevi sakinlerini oyuna kaldırarak unutamayacakları bir gün yaşattı.
Konserin sonunda söz alan Vakıf Başkanı Oraler, koroya teşekkür etti ve “Yaşlılarımıza fiziksel olarak çok iyi bakılıyor ancak hayata tutunabilmek için morale ihtiyaçları var. Bu tür etkinlikler bu anlamda çok önemli. Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz Bahar Şenliği’nde de sizi aramızda görmek isteriz” dedi. Koronun başkanlığını üstlenen Esma Bayraktar da bu tür projelerde yer almaktan mutlu olduklarını belirtii ve Bahar Şenliği’ne katılmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

ARŞİV