Katılımcı bir yönetim için...

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı parti örgütlenmesi ve katılımcı yönetim üzerine çalışmalar yaptı

24 Mart 2016 - 14:23
Leyla ALP
CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı parti örgütlenmesi ve katılımcı yönetim anlayışının gelişimi için tüm üyelerin katılımına açık çalıştaylar yapıyor. İki hafta sonu ardarda yapılan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı çalıştaylarda üç sorunun yanıtı arandı.
• Etkili ve verimli çalışmak için ne yapmalıyız?
• Nasıl bir mahalle temsilciliği olmalı?
• Partimizin yerel ve genelde daha iyi çalışmaları için önerileriniz nelerdir?
Gün boyu süren ve üç oturum halinde yapılan çalışmalarda ilk oturumda etkili ve verimli çalışmak için neler yapılması gerektiği belirlendi. Ve her grup kendileri için beş maddeyi önceliği olarak belirledi. İkinci oturumda ise mahalle temsilciliklerinde nasıl çalışmalar yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Son olarak yerel yönetimle ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar ve yerel yönetimden beklentiler değerlendirildi.
Çalıştayın amacını “CHP’nin iktidar olabilmesi için hep beraber, samimi ve karşılıklı güvene dayalı iletişim ve tüm üyelerin katılımıyla örgütte söz ve amaç birliği sağlayıp çalışmak” olarak tanımlayan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, üyelerin deneyimleri, gözlem ve önerileri üzerinden yeni bir çalışma modelini hayata geçireceklerini söyledi.

KATILIM YOĞUN
Çalıştaya katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Narin daha önce de parti üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığı çalışmaların yapıldığını fakat ilk kez çalıştay halinde bir araya gelindiğini belirtti. Bu yöntemin katılımcı yönetim anlayışının hayata geçmesinde önemli bir adım olduğunun altını çizen Narin, “Başlangıcı biz yaptık umarım tüm örgütlerimiz bu tür çalışmaları başlatır ve çalışma takvimi ve eylem politikalarımız bu şekilde belirlenir” dedi. Yerelde yürütülen çalışmalarda emek veren, faaliyet gösteren parti üyelerinin deneyim ve gözlemlerinin çalışmalara dâhil edilmesi ve onların deneyimleri doğrultusunda yeni yöntemler belirlenmesinin başarıyı artıracağına dikkat çeken Narin şunları söyledi: “Çalıştaya katılan herkes çok memnun. Tüm üyelerimizin fikirleri ve önerileri bizim için çok değerli. Çünkü sokakta çalışmayı onlar yürütüyor. Buradan çıkan sonuçlar üzerinden mahalle örgütlenmelerinde yeni çalışmalar yapacak ve daha güçlü ve katılımcı bir parti örgütlenmesini hayata geçireceğiz.”
Üç çalıştaydan çıkan sonuçların raporlanarak bir kitapçık haline getirileceğini söyleyen Narin, bu raporun hem il örgütü hem de merkeze rapor olarak sunulacağını belirtti.

 

ARŞİV