‘Katiller serbest, adalet istiyoruz!'

Ankara Bahçelievler’de katledilen 7 TİP’li öğrencinin katillerinin serbest bırakılması Kadıköy’de protesto edildi.

08 Ağustos 2012 - 14:07
Fotoğraflar: ETHA
 
Aralarında HDK Kadıköy Meclisi, EHP, Halkevleri, TKP 1920, 78’liler Girişimi’nin bulunduğu siyasi parti ve örgütler, Ankara Bahçelievler’de katledilen 7 TİP’li öğrencinin katillerinin 3. Yargı Paketi kapsamında serbest bırakılmasına karşı Kadıköy Altıyol’dan İskele Meydanı’na yürüyüş düzenledi.
25 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde bir
araya gelen kitle “Katiller serbest, adalet istiyoruz” ve “Unutmadık, hesap soracağız” yazılı pankartlar açtı.  
Kurumlar adına Sıla Gemicioğlu bir açıklama yaptı. Gemicioğlu, “8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de faşistler tarafından katledilen 7 TİP’li gencin katilleri serbest bırakıldı. Bu uygulama Sivas Davası’nın zaman aşımına uğratılması, katillerin Kemal Türkler’in cinayetinden zaman aşımı ile kurtarılmasının bir devamıdır” dedi.
Bu gelişmelerin münferit olmadığını söyleyen Gemicioğlu, “Siyasetçiler, halkın oylarıyla seçilen milletvekilleri, belediye başkanları, sendikacılar, gazeteciler, kitle örgütü yönetici ve üyeleri haklarını savundukları için hapishanelerde tutulurken, katliamcıların peş peşe salıverilmesi bu ülkede halka, sosyalistlere karşı işlenen suçların cezasız kalacağının iktidar tarafından açıkça ilan edilmesidir” diye konuştu.
Gemicioğlu, Hrant Dink ve Zirve Katliamı katillerinin de serbest bırakılabileceğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarını attı.

 Ankara Bahçelievler’de katledilen 7 TİP’li öğrencinin katillerinin serbest bırakılması Kadıköy’de protesto edildi.

ARŞİV