Kaymakamlıkta iç güvenlik toplantısı

Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal başkanlığında yapılan İç güvenlik toplantısında, ‘aile içi şiddet’, ‘trafik ve minibüs problemi’,‘hırsızlık’ ve ‘madde bağımlılığı’ sorunlarının çözüm yolları konuşuldu

27 Kasım 2013 - 16:19

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Kadıköy İlçe Önleme ve Güvenlik Komisyonu Üçüncü Toplantısı, geçtiğimiz haftalarda Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal başkanlığında yapıldı.
Kaymakam Birol Kurubal’ın açılış toplantısının ardından, proje ekibinden Serra Titiz’in sunumuyla projedeki gelişmeler, operasyonel sekreterya çalışmaları ve geliştirilen öneriler komisyon üyeleri ile paylaşıldı. Komisyon üyelerinin de görüşlerini iletmesi sonucunda tespit edilmiş sorunları çözmek amacıyla yapılan öneriler konuşuldu ve çeşitli kararlar alındı. Toplantıda konuşulan konular ve alınan kararlar özetle şöyle:

-AİLE İÇİ ŞİDDET
Aile içi şiddetin hızla yükselmesi ve Kadıköy ilçesinde bir güvenlik zaafiyeti oluşturması, komisyonu konu ile ilgili önleyici çalışma yapmaya yönlendirdi. Aile içi Şiddet konusunun hassas bir durum olması ve diğer güvenlik sorunları gibi yöntemlerle çözmenin zor olduğundan bahsedildi. Erkeklere yönelik eğitimlerin de düşünülmesi gereken bir boyut olduğuna dikkat çekildi.

-TRAFİK VE MİNİBÜS PROBLEMİ
Trafiğin getirdiği sorunlarla ilgili araca şoförün isminin konması, mal sahibinin kendi arabasını takip etmesi, bir özel denetim firmasının raporlama yapması, bir davranış kuralları broşürü hazırlanması, halk eğitim işbirliği ile şoförlere yönelik bir eğitim sertifika programı başlatılması gibi çözümler konuşuldu. Bu bağlamda Kaymakamlığın desteğiyle tüm şoförlere zorunlu sertifika programı hazırlanmasının örnek bir girişim olabileceği vurgulandı ve bunun projelendirilmesine karar verildi.

-HIRSIZLIK
Hırsızlık oranları Kadıköy’de her ne kadar İstanbul’un diğer ilçelerine göre daha düşük olsa da evden, otodan ve işyerinden hırsızlık rakamları son yılda artış göstermiş durumda. Konuyla ilgili olarak, evden, otodan, işyerinden hırsızlıkla ilgili önceki dönemde hazırlanan broşür içeriklerinin güncellenip yeniden basılmasının yanı sıra yeni önlemler de konuşuldu.

-MADDE BAĞIMLILIĞI
 
Komisyon toplantısında Milli Eğitim Müdürü ile görüşülerek komisyon olarak sorunun çözümüne katkı sağlayabilecek nasıl yeni bir projenin Kayapılabileceği üzerinde çalışılmasına karar verildi.

ARŞİV