Kaynak'ın şarkılarını seslendirdiler

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Korosu, 17 Şubat’ta Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde bir konser verdi.

04 Mart 2011 - 10:12

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Korosu, 17 Şubat’ta Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde bir konser verdi.

TRT sanatçısı Serap Kuzay yönetiminde Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Korosu, 17 Şubat Perşembe günü Kadıköy Evlendirme Salonu’nda bir konser verdi.
Konserde, Türk musikisinin eşsiz bestekârlarından Saadettin Kaynak’ın eserlerine yer verildi.
TRT ses sanatçıları Melda Kuyucu ve Mehmet Özkaya gecenin ikinci bölümünde solo bir konser verdiler.
Geceye konuk olarak katılan Bölge Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy tarafından hastane yönetimi adına Koro Şefi Serap Kuzey’e, “Türk Müziğine Hizmet Ödülü” verildi.
Geceye katılan ve söz alan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, “Belediye çok sayıda koro çalışmasına destek veriyor, kendi öz müziğimize sahip çıkıyor, bu bağlamda Türk Müziğine yeni eserler kazandırılması, bestecileri özendirmek ve motive etmek amacı ile 12. Beste yarışmasını düzenledik. Müracaatların 29 Nisan’da sona ereceği yarışmamıza katılımlarınızı bekliyoruz” dedi.
Türk Müziği sevenlerin dillerinden düşmeyen “Enginde yavaş yavaş”, “İncecikten bir kar yağar”, “Derman kâr eylemez”, “Gönlüm seher yeli gibi”, “Ayrılık yaman kelime” gibi birçok güzel bestenin sahibi olan Saadettin Kaynak, dini musiki ve dindışı musikiyi birlikte yürüten ender hafız ve hanendelerdendi. 1926 Yılında “Hicran-ı Elem” isimli hüzzam bestesi ile bestekârlığa başlayan Kaynak, günümüze 330 eser bıraktı. 1940-1950 yılları arasında 80’in üzerinde film müziği yapan Kaynak, Mısır müziklerini Türkçeleştirdi. 1961 yılında İstanbul’da vefat eden Saadettin Kaynak, 20. yüzyılın en yaratıcı bestecilerinden kabul ediliyor.


 


ARŞİV