Kaza yerinde keşif yapıldı

Genç müzisyen Okan Arıkan’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen araç sürücüsünün yargılandığı dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı

20 Ekim 2016 - 15:36

Bağdat Caddesi'nde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden genç müzisyen Okan Arıkan’ın ölümünün üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Arıkan’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen araç sürücüsünün yargılandığı dava kapsamında 14 Ekim Cuma günü olay yerinde keşif yapıldı. Yapılan keşfe, mahkeme hâkimi, uzman bilirkişi, sanıklar ve tanıklar katıldı. Polisin de güvenlik önlemi aldığı keşif çalışması sırasında tanıklar da olay anını anlattı.

“ADALET YERİNİ BULACAK”
Keşif işleminin ardından baba Namık Arıkan açıklama yaptı. Arıkan, “Keşfin olmasını biz talep ettik. Şu an süreç bizim istediğimiz gibi gelişiyor. Biz burada oğlumuzla beraber bir daha öldük. Sürücü serbest bırakıldı. Biz her şeye rağmen adalet istiyoruz. Mahkeme Kasım’da. İnşallah adalet yerini bulacak. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz" dedi.
Arıkan ailesinin avukatı Kenan Tandoğan ise, “Dosyalarda ciddiyet ve caydırıcı cezalar sağlarsak en azından bundan sonraki vakalara örnek olur. Maalesef hukuki boşluklardan faydalanılıyor. Örneğin tahliye süreci şöyle gerçekleşti; adli tatil süresince dosyaya bakan hâkim yoktu. Vakıf olmayan hâkim bey baktı. Bütün taleplerimiz ortada olmasına rağmen hiç incelenmeden tahliye kararı çıktı. Türkiye’de yaşanan kazalarda mağdur ne yazık ki kazada ölen değil kazaya sebebiyet veren taraf oluyor. Adalete inancımız devam ediyor. Süreç henüz bitmiş değil” değerlendirmesinde bulundu.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
2 Mayıs'ta Bağdat Caddesi'nde meydana gelen kazada, Orkun Efe Bardakçı idaresindeki araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer 3 kişi de yaralanmıştı. İddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı belirtilen sürücü Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın ölümüne neden olduğu ifade edildi. Sürücü Bardakçı hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Dava Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görülüyor. Sanık Orkun Efe Bardakçı tutuksuz yargılanıyor. Bardakçı geçtiğimiz celse tahliye edilmişti. Yine geçtiğimiz celse mahkeme, kazanın meydana geldiği yerde bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasına karar vermişti.

ARŞİV