Kazalar can almaya devam ediyor

Bağdat Caddesi’nde bir hafta içerisinde üç trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen kazalarda 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi ise yaralandı.

05 Mayıs 2016 - 15:21
Erhan DEMİRTAŞ - Kaan DERTÜRK
Çiçekçi Mehmet Emin Kaya ve üniversiteli Feride Büşra Taşlı’dan sonra Bağdat Caddesi’ndeki aşırı hız yüzünden iki kişi daha yaşamını yitirdi. Hız faciasının son kurbanı ise 28 yaşındaki genç müzisyen Okan Arıkan oldu. İlk kaza Bağdat Caddesi Kızıltoprak mevkiinde 1 Mayıs Pazar sabaha karşı 04.30 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Orkun Efe Bardakçı’nın kullandığı 34 YK 3689 plakalı araç, aşırı hızlı bir şekilde ilerleyerek yolun sağında park halindeki 34 PA 8149 plakalı araca arkadan çarptı. 2 araç yaklaşık 20 metre sürüklendi ve kaldırımda yürüyen Okan Arıkan’a çarptı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybetti. Orkun Efe Bardakçı ve yanındaki 3 kişi ise kazada yaralandı.

10 DAKİKA SONRA İKİNCİ KAZA
Olay yerinde incelemeler devam ederken yaklaşık 10 dakika sonra yine aşırı hızlı olduğu iddia edilen Harun Doğan yönetimindeki 34 BV 8934 plakalı araç kazayı son anda fark edince frene basarak durmak istedi. Ancak Harun Doğan, direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun solundaki ağaca çarptı. Yaralanan Doğan ve yanındaki 4 kişi olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Araç sürücüsü Harun Doğan kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CADDEDE ÜÇÜNCÜ KAZA
Bağdat Caddesi’ndeki üçüncü kaza ise 2 Nisan Pazartesi meydana geldi. Görgü tanıkları ve trafik polislerinin ifadelerine göre, epilepsi hastası olduğu iddia edilen Mustafa Yılmaz’ın kullandığı 34 ES 2607 plakalı hafriyat kamyonu, Şaşkınbakkal mevkiinde aniden kontrolden çıktı. Harun Bilgir’in kullandığı 34 RDU 64 plakalı otomobile çarparak sürükleyen hafriyat kamyonu, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak durdu. Kazada kamyon şoförü Mustafa Yılmaz hafif şekilde yaralandı. Sara krizi geçirdiği söylenen Yılmaz, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Arabası ağır hasar gören 34 yaşındaki Harun Bilgir, “Yol üstündeyken geldi çarptı. Sürükleye sürükleye direğe kadar getirdi. Hata kamyonda. Maddi hasar harici büyük bir şeyim yok. Kamyon hiç hızlı değildi. Bir anda oldu ne olduğunu anlayamadım. Neredeyse 200 metre sürükledi beni. Trafik de vardı zaten yolda hızlı olması imkânsızdı” dedi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

7 BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, trafik kazalarının önüne geçmek ve hız yarışlarına son vermek için geçtiğimiz şubat ayında hız koridor sistemini devreye sokmuştu. Yaklaşık 4 aydır kullanılan sistem Bağdat Caddesi, Cemil Topuzlu Caddesi ve Çetin Emeç Bulvarı’nda uygulanıyor. 50 hız sınırını aşanların tespit edildiği sistem ile sürücülere para cezası uygulanıyor. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, hız koridor sistemi ile şimdiye kadar 7 bin aracın hız sınırını aştığı tespit edildi. Araç sürücülerine ise para cezası kesildi. Koridor hız sisteminin kurulmasıyla bölgeden gelen şikâyetlerin azaldığı bilgisini paylaşan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, “Ancak trafik şube ile her gün ihlal yapanların önüne geçmek ve yeni önlemler geliştirmek üzere Bağdat Caddesi ve Cemil Topuzlu bölgesinde çalışmalarımız ve kontrol uygulamalarımız devam etmektedir” açıklaması yapıldı.

GENÇ MÜZİSYEN OKAN’A VEDA
İstanbul Film Müzikleri Orkestrası’nda birinci kemancı olarak görev yapan ve Bağdat Caddesi’ndeki kazada yaşamını yitiren 28 yaşındaki Okan Arıkan, 2 Mayıs Pazartesi günü İzmir’de toprağa verildi. Muğla Üniversitesi Konservatuarını 2012 yılında bitirdikten sonra İstanbul’a gelip müzik çalışmalarını sürdüren Arıkan’ın üç ay önce askerden geldiği de öğrenildi. Üç yaşından beri müzikle uğraştığı söylenen Okan Arıkan’ın cenazesi kılınan cenaze namazından sonra Buca Eski Mezarlığı’na defnedildi.

ARKADAŞLARI ANLATTI
Okan Arıkan’ın altı yıllık dostu ve çalışma arkadaşı Esin İnan, kazadan sonra gazetemize konuştu. Yaşanan olayın kaza değil cinayet olduğunu dile getiren İnan, Okan Arıkan’ı şu sözlerle anlattı: “ Okan, temiz yürekli, sıcakkanlı, sevecen bir çocuktu. Saf bir tarafı vardı. Tanıştığı insanlarda hep olumlu duygular bırakırdı. Çok iyi çocuktu yani. Çok da iyi müzisyendi. Ben onun gibi keman çalan nadir insan tanıyorum. Çok yetenekli, müzik tutkunu, sahne ışığı olan, enstrümanına hâkim, çok iyi bir kemancıydı.” Bağdat Caddesi’nde yaşanan trafik kazası ölümlerinin son bulması gerektiğini ifade eden İnan, “ Bu kazalar bir değil iki değil. Bunlar mutlaka son bulmalı. Bir önlemi olmalı. Rampa mı yapıyorlar, ya da başka bir şey mi bilmiyorum ama mutlaka bir yöntem bulunmalı. Bizim arkadaşımız bir hiç uğruna öldü” dedi.
İstanbul Film Müzikleri Orkestrası Şefi Kerem Esener de çok üzgün olduğunu belirterek, “Çok iyi bir arkadaşımızı ve güzel bir insanı kaybettik. Bu durumda konuşmak çok güç. Nasıl anlatılır bilmiyorum ama çok iyi bir müzisyendi. Müzisyenliğinin dışında çok dürüst bir insandı. Bizim arkadaşımız hayatını kaybetti üzgünüz. Ama bu kazaların önüne geçilmeli. Mutlaka bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

“KALDIRIMDA BİLE GÜVENDE DEĞİLİZ”

Bağdat Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar da son günlerde yaşanan trafik kazalarından şikâyetçi.
Kalıcı ve ciddi önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Kadıköylüler, taleplerini gazetemize anlattı:
Vedat Baytaş: Kanun ve nizamlara uyulmasını istiyorum. Yetkililerin olaya el atmasını, daha fazla yaptırımı olan cezaların getirilmesini gerekli buluyorum. Gerekli önlemler alınmazsa kötü sonuçlarla karlaşmamız işten bile değil.
Meriç Başaran: Tek isteğimiz denetim. Geceleyin bu yollarda yarışlar yapılıyor. Gece geç saat olunca denetimler yetersiz kalıyor. Kendimi kaldırımda yürürken güvende hissetmiyorum. Yol bariyerleri yapılarak önlem alınmasını istiyorum.
Necati Çakır: Çok yoğun kazalar oluyor. Daha çok mobese ile araçlar takip edilmeli. Ben motor kullanıyorum. Yolda giderken motorlu olduğumdan birinin beni ezebileceğini düşündüğüm gibi kaldırımda yürürken de aynı şekilde kendi can güvenliğimi düşünüyorum. Her an yürürken üzerime bir araba gelecek diye tetikteyim. Ben yollara bariyer yapılmasını istiyorum. Araç yoluyla, yaya yolunu ayıran arada bir engel olmalı.
Üstün Demiroğlu: Bu kazaların sebepleri aşırı hız ve gençlerin arabalarıyla patinaj çekip tehlikeli akrobatik hareketler yapmaları. Araç kullananların yaptığı tehlikeli hareketlere şahit oluyorum. Kaldırımda yürürken kendimi güvende hissetmiyorum. Kaldırımdan daha da uzaklaşmaya çalışıyorum hatta. Bu kazaların azaltılması için mobeseler her an izlenip, gerekli kişiler suç işlediği tespit edilen kişiyi sertçe cezalandırmalı.




 

ARŞİV