KEMANINIZLA SES VERİN

Kadıköy Belediyesi, geçen yıl düzenlediği Piyano Yarışması’nın ardından bu yıl Keman Yarışması düzenliyor; genç kemancılara katılım çağrısı yapıyor.

13 Kasım 2014 - 15:20
Kadıköy Belediyesi, geçen yıl düzenlediği Piyano Yarışması’nın ardından bu yıl Keman Yarışması düzenliyor; genç kemancılara katılım çağrısı yapıyor.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, 2015 yılında 16-25 yaş grubundaki genç virtüöz adayları için “Ulusal Keman Yarışması” düzenliyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, hedeflerinin bu alandaki genç yetenekleri bulmak ve özendirilmesine olanak sağlamak olduğunu belirtiyor. Nuhoğlu şunları söylüyor:
“Belediyemiz bu defa, ülkemizin önde gelen müzikçileri, virtüözlerinin danışmanlığıyla hazırlanan özel şartnameye göre gençler için bir Keman Yarışması açmıştır. 2015 Haziran ayında sonuçlanacak yarışmanın değerlendirmesini Türkiye’nin uzman ve virtüöz müzisyenlerinden oluşan bir seçici kurul yapacaktır.”
Geçen yıl yapılan Piyano Yarışması’nda olduğu gibi bu yıl da yarışmanın yürütücülüğünü Süreyya Operası yetkilileri yürütecek. Jüride ise yine ustalar yer alıyor: Cihat Aşkın, Gürer Aykal, Ayla Erduran, Çiğdem İyicil, Suna Kan, Ayşegül Sarıca ve Özcan Ulucan.
Yarışmaya 16-25 yaş arası TC vatandaşı tüm kemancılar başvurabiliyor; başvuruların son tarihi ise 18 Mayıs 2015.
ÖDÜLLER
Ulusal Keman Yarışmasında birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin 500 TL ve üçüncüye 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca ilk üçe giren genç kemancılar Süreyya Operası’nda resital verme imkânına kavuşacak. Ödüller arasında “mansiyon ödülü” ve “jüri özel ödülü” de var. Mansiyon ödülü alan genç kemancı Kadıköy Belediyesi’nin kültür merkezlerinden birinde konser verecek. Jüri Özel Ödülü’nü alan ise 2016 İKSV Müzik Festivali’nde resital veya orkestra eşliğinde konçerto konser imkanı yakalayacak.
Ayrıca jürinin uygun gördüğü bir yarışmacıya GEWA marka bir keman hediye edilecek. Kuğu Müzik de, dereceye giren yarışmacılara tüm ürünlerinde yüzde 30’a varan indirimler uygulayacak.
Başvuru için yarışma şartnamesine www.kbsokemanyarismasi.com ve www.sureyyaoperasi.org/yarisma web sitelerinden ulaşabilirsiniz. 

ARŞİV