Kemanıyla ses vermek isteyenlere…

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası , ‘’Ulusal Keman Yarışması’’ düzenliyor.

14 Mayıs 2015 - 16:38
Kemanıyla ses vermek isteyenlere…
 
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası , ‘’Ulusal Keman Yarışması’’ düzenliyor. 16-25 yaş grubundaki genç virtüöz adayları için düzenlenen yarışma, sanatı, salt tüketilen, piyasa odaklı bir değişim aracı kılmadan kendini üreten, gerçekleştiren bir sanatsal etkinlik olarak gerçekleştiriliyor.
Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının ve sanat emekçilerinin danışmanlığıyla hazırlanan yarışmanın jürisi Cihat Aşkın, Gürer Aykal, Ayla Erduran, Çiğdem İyicil, Suna Kan, Ayşegül Sarıca ve Özcan Ulucan’dan oluşuyor.
Ulusal Keman Yarışması’nın takvimi ise şöyle işleyecek; son başvuru tarihi 18 Mayıs. Bu tarihin ardından, 20-21 Mayıs günlerinde 3 jüri üyesi bir araya gelerek bir ön eleme ile yarışmaya katılacak kemancıları belirleyecek. 22 Mayıs’ta ilk tura katılacak yarışmacıların açıklanmasının ardından,  22-23-24 Haziran günlerinde yarışmanın I. ve II. Turları yapılacak. 25 Haziran günü üç finalistin orkestra provaları olacak, 26 Haziran akşamı ise Orkestralı Final turunda 3 finalistin icraları yapılacak ve jüri kararını açıklayacak. İlk 3’ün belirlenmesinin haricinde, jüri uygun görürse ‘’Jüri Özel Ödülü’’ de verebilecek. Ayrıca yarışmanın sponsorları Kuğu Müzik ve Gewa’nın da özel ödülleri de sahiplerini bulacak. Detaylı bilgi için; 0 216 346 15 31 (3 hat)  www.kbsokemanyarismasi.com
 

ARŞİV