Kent Konseyi için yoğun bir haftaydı

Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi bu hafta bir Çalışta düzenledi, bir projenin hayata geçmesi için de önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

22 Şubat 2011 - 14:03

Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi bu hafta bir Çalışta düzenledi, bir projenin hayata geçmesi için de önemli bir toplantı gerçekleştirdi.


Kadıköy Kent Konseyi Vizyon Dizisinin 3. “Dayanışmacı Kent” Çalıştayı, 18 Şubat 2011 Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi İnci User, Kadıköy Belediyesi Eğitim Kültür Müdürü Tülin Ergüner ile Habitat Gençlik Derneği Yöneticisi Sezai Hazır’ın konuşmacı olarak katıldığı Çalıştay’da Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de katılarak, Kent Konseyi’ne verdiği önemi gösterdi. Ağırlıklı olarak genç ve çocuk sorunlarının konu edildiği çalıştayda Kadıköy’de çocuk ve gençler için ideal yaşam alanlarının nasıl olması gerektiği, gençlerin sıkıntıları ve beklentileri gibi geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunuldu. Diğerlerine göre geniş bir katılımın gözlendiği çalıştayda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy’de uyguladıkları projelerden bahsettiği konuşmasında dünyada örneği olmayan Çocuk Diş Sağlığı Merkezi’nden geniş bir şekilde bahsederek, sözkonusu merkezin Kadıköy Belediyesi’ne ödül kazandırdığını ve uzmanların beğenisini kazandığını söyledi. Çocuk, genç, yaşlı, engelli toplumun her kesiminin kendilerini ilgilendirdiğini ve sorunlara karşı duyarlı olduklarını anlatan Öztürk, gençlerin toplumsal konulara ilgisini çekmek için onlara gidilmesi, ulaşılması gerektiğini belirtti.
Kadıköy’deki kentlilik bilincine de dikkat çeken ve bu konuda önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Öztürk, “Ben Kadıköylüyüm diyebiliyorsanız sorunu çözmüşsünüz demektir” dedi ve bunu Kadıköy’de başardıklarını söyledi.


HİJYEN VE GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ
Kadıköy Belediyesi, Kent Konseyi, Güvenli Gıda Derneği birlikteliğiyle 21Şubat 2011tarihinde imzalanan bir protokolle “Hijyen ve Gıda Güvenliği Bilinçlendirme Projesi” hayata geçirildi.
Proje kapsamında Kadıköy’deki tüm işyerlerinin sahipleri, yöneticileri ve çalışanlarının alanlarında etkin eğitimlerden geçirilmesi, istatistiksel verilerinin tutulması amaçlanıyor. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ü, Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak ile birlikte ziyaret eden Kent Konseyi Sağlık Komitesi üyeleri hazırlanan proje hakkında Başkan Öztürk’e bilgi verdiler ve çalışmalarını anlattılar. Konuya çok önem verdiğini, böyle bir proje ile Kent Konseyi’nin ziyarete gelmesinin kendisini sevindirdiğini belirten Öztürk, “Anladığım kadarıyla bu proje ile ilk kez kapsamlı eğitime ve sonuca dönük bir çalışma yapılacak. Bizim gibi gelişmiş bölgeler için gıda güvenliği önemli bir konu. Bu eğitime ihtiyaç var. Ne yapıp edelim bunu sağlayalım. Birimlerimiz size açık. Buralarda eğitime katılacaklara bilgilendirme filmleri sunulabilir” dedi.
Daha sonra “Hijyen ve Gıda Güvenliği Bilinçlendirme Projesi” protokolü imzalandı.


Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV