Kent Konseyi'nde yeni dönem

Seçime tek aday olarak katılan Fatma Çiğdem Aydın, Kadıköy Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.

26 Eylül 2014 - 10:12
Mustafa SÜRMELİ
Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu, 18 Eylül Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Genel Kurula 135 Genel Kurul Üyesi katıldı. Divan Başkanlığına Av. Ünsal Tüzün, Başkan Yardımcılığına Tülin Ergüner ve Yazmanlığa ise Filiz Sever oy birliği ile seçildi. Gündemin okunmasından sonra Faaliyet Raporu hakkında görüşme yapılarak genel kurul tarafında oy çokluğu ile onaylandı.
Genel Kurul’da Kadıköy Kent Konseyi Çalışma Yönergesi ile Kadıköy Mahalle Meclisleri Yönergesi de görüşülerek Ocak ayında yapılacak 8. Olağan Genel Kurul’a kadar üzerine gerekli çalışmaların yapılması için Yürütme Kuruluna yetki verildi.
Tek aday olan Fatma Çiğdem Aydın oy çokluğu ile Kadıköy Kent Konseyi Başkanı seçildi. Yürütme Kurulu üyelikleri için toplam 25 kişi aday oldu, 97 kişi oy kullandı. Yapılan gizli oy, açık sayım sonucunda; A. Kıvanç Kutluca 72, Seval Özkan 61, Mehmet Özaslan 52, Saltuk Yüceer 51, Ahmet Cantürk 48, Aykut Coşkun 47, Nesil Özen 43, Işıl Beyazıtlı 39, Hacer Keskin 38, Erdoğan Karaman 37 oy ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildiler.

KADIKÖY İÇİN ÇALIŞAN HERKESE TEŞEKKÜR
Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’na katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı konuşmada kent konseyinin önemine vurgu yaptı. Konuşmasında Kent Konseyi’ni, “Demokratikleşmenin, yerel örgütlenmenin en temel yapılarından biri” olarak tanımlayan Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,  Kadıköy Kent Konseyi’nde 2004 yılından bu yana görev yapan tüm başkan ve yöneticilere, üyelere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yeni dönemde göreve seçilenlerin de Kent Konseyi olarak Kadıköy’e çok katkı sağlayacağına inandığını belirten Nuhoğlu, mahalle meclislerinin, Kent Konseyi’nin yeni çalışma alanlarından biri olduğunu ve üzerinde yoğun tartışmalar yapılan, kentin geleceği için önemli bir konu olduğunu ifade etti.
Başkan Nuhoğlu, yeni dönemde yeni projelerle Kent Konseyi’ni daha etkin hale getirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Çiğdem Aydın kimdir?
Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden lisans, Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı'ndan yüksek lisansını tamamlayan Fatma Çiğdem Aydın,1990'dan bu yana kadın hareketinde yer alıyor. KA.DER'de 2001-2005 arasında genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2002'de Sosyal Demokrat Halk Partisi'ne üye oldu, ilk kurultaydan itibaren Parti Meclisi Üyeliğine seçildi, MYK üyeliği yaptı. 2004 Yerel Seçimlerinde belediye başkan adayı oldu. Ekim 2009'da SHP'den ayrıldı. Bugüne kadar pek çok kadın örgütünde ve kurumda proje danışmanı, eğitim materyalleri yazarı, çevirmen, koordinatör ve gönüllü olarak çalıştı. 


 


ARŞİV