Kent Konseyi'nden ‘tarih' paneli

Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Grubu’nun hazırladığı ‘Tarihte ve Anılarda Kadıköy’ konulu panel CKM’de yapıldı.

08 Mayıs 2013 - 10:54

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’ne 3 Mayıs Cuma günü panele katılanlar Tarihte ve Anılarda gizemli bir anı yolculuğuna şahit oldular.
Kadıköy Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras ve Kent Belleği Grubu’nun düzenlediği panel, Grup Sözcüsü Hüseyin Fahri’nin açılış konuşması ile başladı. Kent konseylerinin yapısı ve işlevi hakkında bilgiler veren Fahri, Kadıköy sınırları içindeki Tarihi Kültürel Miras Envanteri çalışmalarının güncellenmesi konusunda Kadıköy Belediyesi’nin KUDEB birimi ile ortaklaşa çalışmaların devam ettiğini söyledi. Hüseyin Fahri, ayrıca tarihi belge ve yaşayan anıların, muhtarlıklar bazında yapılan saha çalışmalarında röprtajlar ile belgelendiğini sözlerine ekledi.
Akademisyenlerin yer aldığı bölümde Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ile Prof. Dr. Semavi Eyice, Kadıköy’ün Bizans öncesi ve Bizans dönemi hakkında bilgiler verdiler.Mimar Arif Atılgan ise Kadıköy’ün, Osmanlı döneminden bu güne kadar geçen dönemini anlattı. İkinci bölüm, şef Sevinç Çelebi Şekerci yönetimindeki İstanbul Musiki Aşıkları Topluluğu’nun seslendirdiği Kadıköy şarkıları ile başladı.
Panelin “Anılar” bölümü, Koordinatör Asiye Yavuz yönetiminde devam etti. Yazar Mario Levi, Dr. Müfid Ekdal ve Prof. Dr. Turhan Esener, yaşanmış anılarını zaman tünelinden günümüze taşıdılar. Konsey, panelin ardından kokteyl de verdi.   
 
 



ARŞİV