Kent ve Demokrasi Şenliği'nde buluştular

Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlenen ‘Kent ve Demokrasi Şenliği’nde’ kentlerin daha eşitlikçi ve demokratik olması gerektiğine dikkat çekildi

29 Mayıs 2015 - 11:15
Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlenen ‘Kent ve Demokrasi Şenliği’nde’ kentlerin daha eşitlikçi ve demokratik olması gerektiğine dikkat çekildi
 
Erhan DEMİRTAŞ
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen Kent ve Demokrasi Şenlikleri’nin üçüncüsü 24 Mayıs Pazar günü Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirildi. Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen şenlikte, 1 Mayıs ve Gezi Direnişi ile ilgili fotoğraf sergisi açılırken, çocuklar için resim, satranç ve seramik atölyeleri de kuruldu.
“Evlerimiz, meydanlarımız, parklarımız, derelerimiz, ormanlarımız yaşam alanı olmaktan çıkarılıyor. Ortak değerlerimiz olan kamusal alanlar çok bilindik birilerine satılıyor”  açıklamasını yapan Çevre, Kimya ve Maden Mühendisleri Odaları, açtıkları stantlarda Kadıköylülere ajanda hediye etti. “İş ve İşçi Cinayetleri”, “Biber Gazı Yasaklansın” raporlarının dağıtıldığı şenlikte, Kadıköy Kent Dayanışması ve Validebağ Savunması da stant açtı. Toplumsal Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) çocuklar için resim, heykel, deney ve satranç atölyeleri açtı. Çocuklar yaptıkları resimleri şenlik alanında sergiledi.
İnşaat Mühendisleri Odası Müzik Grubu, Horizon ve Grup Heyula’nın müzik dinletisinden sonra sahne alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Foklor Ekibi renkli görüntüler oluşturdu. Şenlik, Mimarlar Odası Halk Müziği ve Moda Gürcü Sanat Evi Korusu’nun müzik dinletileriyle son buldu. “Kente dair önemli kararların tek bir elden alındığı, hukuki denetimin göz ardı edildiği ve demokrasi kültürünün giderek aşıldığı bir süreçten geçiyoruz” açıklamasını yapan TMMOB, Gezi Direnişi’nin meşru ve haklı bir direniş kültürü yarattığına dikkat çekti. 

ARŞİV