Kentin ortasında bahçe isteyenlere…

İstanbul’da yaşayıp da bahçesinde ya da balkonunda tarım yapmak isteyenlere yol gösteren ücretsiz ‘Kent Bahçeleri’ projesine başvurular, 15 Nisan’a dek devam edecek.

03 Nisan 2014 - 08:23
İstanbul’da yaşayıp da bahçesinde ya da balkonunda tarım yapmak isteyenlere yol gösteren ücretsiz ‘Kent Bahçeleri’ projesine başvurular, 15 Nisan’a dek devam edecek.  
 
Gökçe UYGUN
 
Yeryüzü Derneği’nin, Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiği “Kent Bahçeleri” projesi bu yıl da sürüyor. İstanbul’da yaşayıp da bahçesinde ya da balkonunda tarım yapmak isteyenlere yol gösteren ücretsiz projenin başvuruları başladı. 15 Nisan’a dek sürecek başvurular tamamlandığında pek çok semtte, başvuranlarla tanışma toplantıları yapılacak. Dernek gönüllüleri, ekim, dikim bilmeyenlere ya da yeni öğrenenlere mayıs ayında bir günlük eğitim verecek. Ardından da bahçecilere istedikleri fide ve tohumları dağıtılacak. Ekim sonrası yapılacak toplantılarda, deneyimler paylaşılacak. Temmuz ayıyla birlikte artık hasad zamanı gelecek ve projeye katılan bahçeciler kendi ürettikleri sebze-meyvelerin tadına bakma fırsatı yakalayacaklar.
Yeryüzü Derneği Basın Sözcüsü Ceyda Saygıner Falay, geçen yıllarda pek çok bahçecinin kendi yetiştirdiği, taptaze meyve ve sebzeleri tüketme fırsatı bulduğunu anımsatarak, “Kent bahçeleri yaratarak şehir içerisinde binaların ve araçların arasında sıkışarak yaşarken unuttuğumuz tat ve dokuları yeniden hatırlatıyoruz. Kendi sebzemizi yaşadığımız alanda yetiştirmek kullandığımız enerji miktarını azalttığı için küresel ısınmayı durdurmaya da katkı sağlıyor” dedi.
Yeryüzü Derneği: 0216 388 11 73 www.yeryuzudernegi.org

ARŞİV