KENTİNE GÜVENEN KENTLER BULUŞUYOR!

Aralarında İzmir, Eskişehir, Antalya, Mersin Büyükşehir Belediyeleri’nin de yer aldığı, Türkiye’nin dört bir yanından sosyal demokrat belediyeler bir ilki gerçekleştiriyor! 29 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”, sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet ve proje anlayışını tüm yönleriyle tanıtacak. Türkiye’nin her yanından 61 sosyal demokrat belediyenin katıldığı buluşma halka açık olarak gerçekleşecek.

24 Mayıs 2013 - 09:36

Çalışmaları yaklaşık sekiz ay önce başlayan ve 61 belediyenin proje ve hizmetleriyle yer alacağı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”, 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Yeşilköy CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
İstanbul’un fetih günü olan 29 Mayıs’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 11.00’de yapacağı konuşmayla başlayacak “Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Günleri” başlıklı buluşmada; yurttaşlar ücretsiz konser ve şenliklere katılma, ücretsiz sağlık hizmetleri ve doğal gıdalarla tanışma fırsatı bulacak. “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”; eğlendirici ve bilgilendirici pek çok aktiviteyle sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet anlayışı ve vizyonunu tanıtmayı amaçlıyor. Bir belediyenin, sadece kendi öz kaynaklarına güvenerek, inanarak ve çalışarak başarılı olabileceğini göstermeyi hedefleyen “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”; bu iddiasına kanıt olarak sosyal demokrat belediyelerin başarılarını ortaya koyacak. Buluşmada sadece bu seçim döneminde yapılan hizmet ve projeler değil; sosyal demokrat belediyeciliğin geçmişte başardığı ilkler ve geleceğe aktardığı vizyon da görücüye çıkacak. Sosyal demokrat belediyeler, kentsel gelişim, çevre, sağlık, sosyal hizmetler, spor, çocuk ve gençlik, kültür-sanat-tarih ve e-belediye hizmetleri olmak üzere 8 ana başlıkta, geçmişte yapılan çalışmaların yanı sıra geleceğe yönelik projelerini de katılımcılarla paylaşacaklar. Etkinliğe Anadolu’dan katılacak, yerel yönetiminin temel taşı olan bin 500 muhtar da sosyal demokrat belediyelerce konuk edilecek.

ÖNCE GIDA GÜVENLİĞİ VE SAĞLIK
Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla geliştirilen projelerin ilk defa tanıtılacağı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda; tüm belediye hizmetlerine dair uygulamalı sunumlar yapılacak, katılımcıların gerçeğe çok yakın bir kent simülasyonu içinde sosyal demokrat belediyeciliği yaşaması sağlanacak.
En önemli konusunu “gıda güvenliği” olarak belirleyen etkinlik; özellikle büyük kentlerde yaşayanların yedikleri, satın aldıkları yiyeceklerle ilgili güven sorunları yaşadığının, hormonlu, tarım zehirli ve sahte ürünlerin toplum sağlığını tehdit ettiğinin altını çizerek, bu konuya önem veren herkesi bilgilendirmeyi hedefliyor.
“Kentine Güvenen Kentler Buluşması” ayrıca, çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için yapılacak pek çok gösteri ve uzmanlar tarafından annelere verilecek bilgilerle özellikle anne ve çocuklara da ulaşmayı amaçlıyor.

KADIKÖY BELEDİYESİ 14 PROJEYLE BULUŞMADA!
FYM Organizasyon tarafından düzenlenen buluşmaya toplamda bini aşkın projeyle başvuran sosyal demokrat belediyelerle 8 ay içinde yapılan toplantılar sonucunda, sergilenecek proje sayısı 490’a indirilebildi. 61 belediyenin 490 projesinin sergileneceği buluşmada İstanbul’un lokomotif yerel yönetimlerinden Kadıköy Belediyesi 14 projeyle yer alıyor. Çevre Koruma Müdürlüğü’nün beş projesinin anlatılacağı buluşmada Özel Kalem Müdürlüğü’nün üç, Plan ve Proje Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün üç, Sağlık Müdürlüğü’nün iki ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bir projesi, beş gün boyunca çeşitli etkinliklerle halka tanıtılacak. Megakent İstanbul’un kentsel dönüşümünde doğru planlamaların yapılması için mücadele yürüten Kadıköy Belediyesi “Ekolojiye Duyarlı Kentsel Dönüşüm” projesiyle dikkat çekerken, Güneş Enerjisi, Elektrikli Araç, Atık Elektrikli-Elektronik Ev Eşyalarının Yönetimi ve Geri Kazanımı ve Kurumsal Sera Gazı Salınımı gibi çevreye duyarlı projeleriyle öne çıkıyor.

KADIN KONUK EVİ KURULACAK
Şiddete uğrayan kadınların çocuklarıyla birlikte sığınabileceği en önemli merkezlerden olan Kadın Konuk Evleri de Kadıköy Belediyesi’nin projesiyle buluşmada temsil edilecek. Kadıköy Belediyesi Kadın Konuk Evi, birebir özellikleriyle fuar alanında yeniden kurulacak. Ayrıca töre cinayetinden ve aile içi şiddetten kaçarak Kadıköy Belediyesi’nin Kadın Konuk Evi’ne sığınan iki kadın yaşadıklarını ve hayatta kalma mücadelelerini bir panelde anlatacak.
Buluşmada, Kadıköy’ün 21 mahallesinde açılan 21 Gönüllü Evi, çocukların dersler aldığı ve atölye çalışmalarına katıldığı Çocuk Etüt Merkezleri, her yaz açık havada ustalarla seyircileri aynı sahnede buluşturan Tiyatro Festivali, çocuklara ve kadınlara ücretsiz hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi, Yeldeğirmeni ve Hasanpaşa gibi tarihi semtlerde yürütülen Kent Dokusu ve Tarihi Dekorasyon projesi, yaratıcı fikirlerin yarıştığı Tasarım Atölyesi ve İstanbul’un ilk Bisiklet Yolu, katılımcılara ve yurttaşlara tanıtılacak projeler arasında yer alıyor.
Kadıköy Belediyesi fuarda birçok etkinlik de gerçekleştirilecek. Hayvan Dostlarımızı EV’lendiriyoruz Projesi kapsamında sokak hayvanları sahiplendirilecek, her Çarşamba Özgürlük Parkı’nda kurulan Organik Pazar ürünleri sergilenecek, Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri gösteriler yapacak, sağlık stantlarında insanlar bilgilendirilecek. Kadıköy’ün ünlü “canlı heykelleri” de fuarda izleyicinin karşısına çıkacak.

HER GÜN FUARA RİNG SEFERİ
Aralarında İzmir, Eskişehir, Antalya, Mersin Büyükşehir Belediyeleri’nin de yer aldığı, Türkiye’nin dört bir yanından sosyal demokrat belediyelerin katılacağı “Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Günleri”ne giriş tamamen ücretsiz. Yeşilköy’deki fuar alanına ulaşım da Kadıköy Belediyesi’nden yapılacak ring seferleri sayesinde ücretsiz olacak. Fuar boyunca her gün saat 10.00’dan 16.00’ya kadar her saat başı otobüsler kalkacak.
 
ÖZTÜRK: “İSTANBUL’UN KALBİNİ FETHETMEYE GİDİYORUZ”
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Bu çok özel bir buluşma” diye tanımladığı etkinliğin amacını şöyle açıklıyor: “10 bin metrekarelik bir alan üzerinde 60’ın üzerinde belediye hizmetlerii sergilenecek. Her bir belediye bir diğerinin alanına girmeksizin orada varolacak. 61 belediye tümüyle birbirinden farklı projelerini ve hizmetlerini tanıtarak aslında tüm sosyal demokrat belediyelerin hizmetlerini sergilemiş olacak. Yüksek teknolojiyle hizmetler tanıtılırken birçok proje de fuar alanına getirilecek. Örneğin canlı heykeller gelecek, Eskişehir’in gondolu sergilenecek, İzmir metrosunun girişi yapılacak. Görsel olarak da birçok projeyi orada görmek mümkün olacak. Temel amaç, sosyal demokrat belediyelerin ne kadar başarılı olduklarını ve sundukları hizmetlerin neler olduğunu anlatmak. Biz de medyayı, halkı buraya çekebilmek, kendimizi anlatmak ve sosyal medyada da yer alabilmek için bu etkinliğe katılıyoruz. Yazılı ve görsel basında önemli yazılar çıkacağına inanıyoruz. Yazarların ve gazetecilerin bu fuarla ilgili olumlu ya da olumsuz fikirleri olacak, bunları yazacaklar ki bu da bizim çalışmalarımız açısından çok önemli. Genelde basın ve medya hükümet yanlısı olduğu için tanıtım, anlatım ve algıda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak, yerine gerçek algıyı koymak istiyoruz. Gerçek algı da şu; nerede sosyal demokrat belediye varsa yurttaşlarımız orada daha rahatlar, daha özgürler, yeşil alanları daha bol. İstanbul ve Türkiye’deki çarpıklıkları dile getirirken kendi çalışmalarımızı öne çıkardığımız bir buluşma olacak.” Başkan Öztürk, Siirt, Muş ve Mardin’den 120 muhtarın fuar süresince Kadıköy Belediyesi tarafından misafir edileceğini belirterek, “Aralarında İstanbul’a ilk kez gelenler de var. Hem İstanbul’u gezecekler hem de belediyelerin hizmetlerini görmüş olacaklar. Bunun dışında Trakya, Marmara ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden belediye hizmetlerine, belediyeciliğe ilgi duyan herkesin, belediye meclis üyelerinin, belediye çalışanlarının da bu fuarı kaçırmaması gerekiyor” diyor. Başlangıç tarihinin İstanbul’un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs’a gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu da belirten Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk şunları söylüyor: “29 Mayıs tarihi özel olarak seçilmedi. Fuar alanı bu günlerde uygun olduğu için seçtik tarihi ancak güzel bir tesadüf oldu. İstanbul’un fethinin kutlandığı 29 Mayıs tarihinde biz bu fuarla İstanbul’un kalbini fethetmeye gidiyoruz. Zaten sloganımız da bu oldu: “İstanbul’un kalbini fethetmeye gidiyoruz.”
 


ARŞİV