Kentsel Dönüşümden Sağlıklı Yaşam Seminerlerine

Kadıköy Belediyesi Kentsel Yenilenme Büro Şefi Fulya Koç, kentsel dönüşüm ile ilgili kanun, yönetmelik ve belediyedeki uygulamalar hakkında bilgi verdi

18 Şubat 2016 - 15:04
Bostancı Gönüllü Evi’nin Doğa Çevre Komitesi tarafından organize edilen seminerde, Kadıköy Belediyesi Kentsel Yenilenme Büro Şefi Fulya Koç, kentsel dönüşüm ile ilgili kanun, yönetmelik ve belediyedeki uygulamalar hakkında bilgi verdi. Dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Koç,  katılımcıların kentsel dönüşümle ilgili yaşadıkları sorunlarına çözüm önerileri getirdi.
Bostancı Gönüllüleri Sağlık Komitesi tarafından düzenlenen “sağlıklı uzun yaşam” konulu seminere de Prof. Dr. Genel Cerrahi Uzmanı Korkmaz Altuğ katıldı.  Altuğ,  uzun ve sağlıklı yaşamın ağızdan başladığını, belirli yaş üzerindeki kişilerin soluk borularının daralması nedeniyle boğulmaların çok olduğunu, bundan dolayı lokmaların küçük alınması gerektiğini, ayrıca yanımızda su bulundurmamızı söyledi. Midenin fazla yorulmaması için yiyeceklere dikkat edilmesi ve vitaminlerin yeteri kadar alınması gerektiğini aksi durumda vitaminlerin fazlasının vücuttan atıldığını belirtti. Bağırsakların çalışması için yemeklerin yanında mutlaka yağlı salata olmasının faydalarını anlattı ve ayrıca yürüyüşü ve sporu da hayattan eksik etmemeyi vurguladı.


ARŞİV