Kentsel dönüşüm mobil ofisi Kadıköy’de

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nın kentsel dönüşüm mobil ofisi 1 Nisan’a kadar Kadıköy’de. Amaç vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirerek, sorularını yanıtlamak

28 Mart 2022 - 17:00

İBB, deprem ve kentsel iyileştirme konusunda vatandaşı bilgilendirmeye ve bu konularda farkındalık yaratma çalışmalarına devam ediyor. Özellikle kentsel dönüşümle ilgili vatandaşın sorularına cevap vermek, taleplerini kaydetmek, geri dönüş yapmak konusunda İstanbul’un farklı yerlerinde bulunan sabit ofislerin yanı sıra şimdi de kentsel dönüşüm mobil ofisi oluşturuldu. 

İSTANBUL’UN BİRÇOK MAHALLESİNİ GEZECEK

Mobil ofis, her hafta İstanbul’un farklı bir ilçesinde İstanbullularla buluşuyor. Bu haftaki adresi ise Kadıköy. 7 Mart’ta başlayan çalışma tüm yıl boyunca sürecek ve mobil ofis İstanbul’un birçok mahallesini gezecek. 

Anadolu ve Avrupa yakasında iki tane otobüs var ve Anadolu Yakası’ndaki otobüs daha önce Üsküdar, Pendik ve Tuzla merkezinde bir hafta bulunmuştu. Bu hafta Kadıköy’de bulunacak mobil ofis, haftaya da Maltepe merkezde vatandaşlarla buluşacak. 

“VATANDAŞTAN DÖNÜŞLER ÇOK OLUMLU”

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Murat Yün, mobil ofisle İstanbul'un ilçelerinde afet plan notlarını anlatmak istediklerini belirterek, “İBB’nin zaten birçok alanda çalışması var. Bina taramaları var, İstanbul Yenileniyor çalışması var. Bunları alanda anlatıp, vatandaşa 'riskini tespit et, çözüm için bilgi sahibi ol, yenilenme mi istiyorsun İstanbul Yenileniyor’dan teklif sunalım' diye çözüm önerileri sunmayı amaçlıyoruz. Bunun yararlı olacağını düşünüyoruz. Zaten şu ana kadar vatandaşlardan dönüşler de çok olumlu. Hem bilgilendirme yapıyoruz hem de vatandaşların sorularını cevaplıyoruz. İBB’ye gelemeyip ofise uğrayıp bilgi almak isteyenler var. Gelen talepleri ayrıca mobil ofislerden toplayıp bir çalışma yapmak istiyoruz. Mobil ofisler, vatandaşa hızlı ulaşmaya da imkan tanıyor.” dedi.

 

ARŞİV