KENTSEV ödülleri için son başvuru tarihi 31 Mart!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Temalı Doktora ve Yüksek Lisans Tez Ödülleri - 2021 başvuruları başladı

02 Şubat 2022 - 11:34

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV)’in düzenlediği En Başarılı ve Uyarlanabilir Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Yüksek Lisans ve Doktora Tezi ödülleri için başvurular başladı. Başvurular için son tarih ise 31 Mart 2022.

Bu ödüllerin amacı, kentsel dönüşüm ve akıllı şehir çalışma alanlarını konu alan yüksek lisans ve doktora tezlerinin akademi ve uygulama alanlarındaki bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel katkılarını en üst seviyeye çıkararak Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler konusundaki farkındalık ve kaliteyi sağlamak. Başvurular her yıl KENTSEV tarafından değerlendirilip ödüllendiriliyor.

TEZ ÖDÜLÜNÜN KAPSAMI

Bu ödül programına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler, Türkçe veya İngilizce dillerinde yazılmış, ülke içinde veya yurt dışında ilgili üniversite ve jurileri tarafından kabul edilerek yüksek lisans ve/veya doktora diplomasına layık görülmüş tezleri ile başvuru yapabiliyor. Tezlerin bu ödül programına yapılacak başvurudan önceki son iki yıl içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor. Bu prosedür kapsamında adayların; Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Ekonomi, İşletme, İstatistik, Hukuk, Gayrimenkul Geliştirme, Şehir Planlama, Kentsel Tasarım, Kentsel Politika alanlarında Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler ile ilgili konularda yüksek lisans veya doktora yapmış olması gerekiyor.

TEZ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

En başarılı tez ödülleri aşağıdaki kriterler esas alınarak ve puanlanarak sıralama sonucunda belirleniyor. Puanlamaya esas ölçütler ise şunlar:

1. Çalışılan konunun ödül konusu olan Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler içeriğini esas alması,

2. Çalışılan konunun literatürdeki ve günceldeki yeri,

3. Tezden üretilen yayınlar ve tezin toplumsal fayda ve yaygın etkisi,

4. Tezde üretilen modeller ve önerilerin uygulamaya etkisi,

5. Tezin süreçte aldığı teşvik ve diğer destekler.

DOKTORA TEZİNE 6000 TL ÖDÜL

Değerlendirme sonuçları ve ödül töreni tarihi e-posta ile ödül kazanan kişilere bildirilecek. Ödül kazananlar ayrıca KENTSEV kurumsal sayfasında ve sosyal medya hesaplarında ilan edilecek. Seçilen doktora tezi 6000 TL, yüksek lisans tezi ise 4000 TL ödül kazanıyor. Ayrıca her iki ödül sahibi para ödülü dışında KENTSEV’e ücretsiz üç yıl süreli mütevelli heyeti üyesi olma hakkına sahip oluyor.


ARŞİV