KESK 5 Haziran'da GREV'e çıkıyor!

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), hükümetin Meclis’e getirdiği torba yasaya karşı 5 Haziran’da “grev” kararı aldıklarını duyurdu.

30 Mayıs 2013 - 15:47

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), hükümetin Meclis’e getirdiği torba yasaya karşı 5 Haziran’da “grev” kararı aldıklarını duyurdu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bir basın toplantısı yaparak TBMM’ye gelen torba yasa ile ilgili eleştirilerini ve bu yasa taslağına karşı çıkmak için yapacakları eylemleri açıkladı. KESK adına basın açıklamasını Genel Sekreter İsmail Hakkı Tombul yaptı. 
Tombul “Yıllardır kadro bekleyen yüz binlerce sözleşmeli ve geçici personelin beklentisi boşa çıkartılmıştır. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu emekçilerine bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affı, yardımcı hizmetler sınıfına dâhil personele ek gösterge verilmesi, 399 sayılı KHK’ye tabi sözleşmeli personelin, memurlara tanınan izin haklarından aynı şekilde yararlanması, kadın memurlara hamileliğin başlangıcından itibaren ve analık izninin bitiminden itibaren bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemesi gibi sorunların çözümü için kanun tasarısı taslağı hazırlanmasına rağmen bugüne kadar en küçük bir adım dahi atılmamıştır” diye konuştu.
Tombul konuşmasına şöyle devam etti: “Peki, ne var bu torbada? Bu torbada, kamuda üst düzey yönetici olarak atanabilmek için gerekli koşulların alt üst edilmesi, dolayısıyla kariyer ve liyakat ilkesinin tamamen ortadan kaldırılması vardır. Otoriter başkanlık sistemine giden yolun taşlarının döşenmesi için tıpkı 12 Eylül referandumunda olduğu gibi AKP’nin devletleşmesi sürecinin hızlandırılması vardır. AKP’nin bu torbasında, ‘Hükümet memuru’ yaratarak zaten doruğa çıkan siyasi kadrolaşmanın önündeki son kalelerin de işgali vardır. Kamu Hastaneleri Birlikleri düzenlemeleri ile hastanelerin yönetimine özel sektörden yüksek maaşla sağlıkçı olmayan CEO’ların atanmasına benzer bir uygulamanın tüm kamu alanında genelleştirilmesi vardır. Hükümetin bu son torbasında işe göre personel değil yandaşa göre iş-mevki yaratma vardır.”
Tüm kamu emekçilerini kendi tercihlerini, iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak 27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında “referanduma” katılmaya çağıranTombul, “Sadece bugün TBMM de olan ‘hükümet memurluğu’ yasa tasarısına karşı değil her an bu tasarıya eklenme ihtimali hiç de uzakta olmayan sürgün-rotasyon düzenlemesine, performansa dayalı ücretlendirmeye, uyanık tüccar hesabıyla disiplin cezalarının değiştirilmesine, iş ve ücret güvencemizin tamamen ortadan kaldırılmasına karşı; 5 Haziran 2013 Çarşamba günü yapacağımız GREV ile hükümeti güçlü biçimde uyarmaya davet ediyoruz” dedi.

 

ARŞİV