KESK Kadıköy'e çadır kurdu, mitinge çağırdı

KESK İstanbul Şubeler Platformu, çadır eylemlerinin sonuncusunu Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirdi.

22 Şubat 2012 - 13:31

KESK İstanbul Şubeler Platformu, tutuklu sendika üyelerinin serbest bırakılması ve baskıların sona erdirilmesi talebiyle ve 4688 sayılı sendikalar yasa tasarısına karşı Bakırköy'de başlattığı çadır eyleminin son ayağını Kadıköy'de gerçekleştirdi.

16 Şubat Perşembe günü sabah saatlerinde Kadıköy İskele Meydanı'na çadırlarını kuran KESK üyeleri, gün boyunca bildiri dağıtımı, tiyatro ve müzik etkinlikleri gerçekleştirdi. Akşam ise Halkların Demokratik Kongresi, DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş ve Genel-İş Sendikaları, ESP İstanbul il ve ilçe yöneticileri, EHP, Halkevleri, İstanbul Tabip Odası, 78'liler Derneği, Emekli ve Yaşlıları Hareketi'nin de aralarında olduğu çok sayıda kurumun katılımıyla çadır önünde basın açıklaması yaptı.
KESK İstanbul Şubeler Platformu adına açıklamayı Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Güllü Taşkıran okudu. Kamu emekçileri olarak bugüne kadar hiç görmedikleri bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Taşkıran, dün 2012 yılına ait ikinci maaşlarını da zamsız aldıklarını söyledi. Taşkıran, grev hakkını içermeyen, son sözü Hakem Kurulu'na bırakarak fiili olarak kullandıkları grev hakkını dahi yasaklamaya çalışan, mali ve sosyal hakları sınırlayan 4688 sayılı yasa tasarısı ile emekçi memurların kuşatma altına alınmak istendiğini vurguladı.
 
‘BİR ADIM DAHİ GERİ ATMAYACAĞIZ’
AKP'nin politikalarına karşı çıkan KESK üyelerine cezaevi yolunun gösterildiğini kaydeden Taşkıran, son olarak KESK ve bağlı sendikaların kadın sekreterlerinin de aralarında olduğu 15 kadın üye ve yöneticinin gözaltına alındığını ve bunlardan 9’unun tutuklandığını hatırlattı. Taşkıran, KESK'liler olarak, “Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören bu zihniyetin dayattığı, kadının yeri evidir, mücadele eden kadının yeri de cezaevidir” zihniyetine karşı bir adım dahi geri atmayacaklarını kaydetti.
İstanbul'un merkezi yerlerinde üç gündür kurdukları çadırlarda, grevli toplu sözleşmeli sendika, herkes için nitelikli ulaşılabilir kamu hizmeti, tutuklu KESK üyelerinin serbest bırakılması taleplerini dile getirdiklerini hatırlatan Güllü Taşkıran, “Mücadelemizi tüm direncimizle sürdürmekte kararlı olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.
 
‘26 ŞUBAT'TA KADIKÖY MEYDANI'NA’
Bu talepler kapsamında, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte 26 Şubat Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda miting düzenleyeceklerini duyuran Taşkıran, toplumun tüm kesimlerini iktidarın politikalarına karşı mücadeleye çağırdı. Açıklamanın ardından, Kazım Koyuncu Kültür Merkezi'nin tulum ekibinin çaldığı ezgiler eşliğinde horona duruldu, davul ve tulum eşliğinde halaylar çekildi. KESK’in Kadıköy İskele Meydanı'nda açtığı çadır 24 saat açık kaldı.
 
Semra ÇELEBİ


ARŞİV