KESK'TEN UYARI

KESK üyeleri,"İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "Parasız eğitim, parasız sağlık" sloganlarıyla Kadıköy’de sesini duyurdu.

11 Aralık 2013 - 15:00
KESK üyeleri,"İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "Parasız eğitim, parasız sağlık" sloganlarıyla Kadıköy’de sesini duyurdu.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyesi bir grup 2014 bütçesinin Mecliste görüşüleceği 10 Aralık günü saat 13.00’da Kadıköy Belediyesi’nin önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.
KESK üyeleri,"İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "Parasız eğitim, parasız sağlık" sloganlarıyla Kadıköy’de sesini duyurdu. Grup adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası İstanbul Şube Başkanı Salih Aksoy, “Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz!“ dedi.
 Aksoy, taleplerine bu sözlerle devam etti;”Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, maaşlarının vergi vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini, istiyoruz!”
AKP hükümeti kamu emekçilerinin haklı taleplerine hala olumlu cevap vermezse,19 Aralık 2013 Perşembe günü AKP hükümetini uyarmak amacıyla tüm kamu emekçilerini, hakları ve gelecekleri için güç vermeye, greve çağırdı.

ARŞİV