KGSK 3. Ligi hak ediyor!

Kadıköy’ün kulübü Kadıköy Gençlik Spor Kulübü zoru başardı ve 3. Lige yükselme maçlarında final oynadı. Ancak sponsor gücüne sahip Ataşehir Belediyespor Kulübü’ne yenilerek...

22 Mart 2012 - 13:37

Kadıköy’ün kulübü Kadıköy Gençlik Spor Kulübü zoru başardı ve 3. Lige yükselme maçlarında final oynadı. Ancak sponsor gücüne sahip Ataşehir Belediyespor Kulübü’ne yenilerek 3. Lig hedefini bir başka sezona kaldı. Voleybol Federasyonu kabul ederse en iyi ikinci takım olarak 3. Lige yükselmesi de sözkonusu. KGSK’yı finale giden yolda Gazete Kadıköy takip etti.

Kadıköy’ün kulübü kısıtlı imkânlarına rağmen yükselmeyi başardığı final maçlarında da mükemmel bir performans sergiledi. Tek hedefi 3. Lige çıkmak için tüm maçlarını kazanmak olan Kadıköy Gençlik Spor Kulübü, maddi bakımdan kendisinden çok üstün düzeyde olan Ataşehir Belediyespor Voleybol takımına finalde yenilerek 3. Lige birinci olarak katılma fırsatını kaçırdı.
ÖNCE KURA ÇEKİMİ
Bölgesel Lig Bayanlar Türkiye Şampiyonası için Yalova'da bulunan Kadıköy Gençlik Spor Kulübü (KGSK) kafilesi, takımın gelecek sezon oynayacağı lig maçlarının belirlendiği kura çekimine katıldı. Yalova Gençlik Merkezi'nde 8 kulübün temsilcilerinin katıldığı kura çekimine, KGSK’yı temsilen, Kulüp Başkanı İlker Habeşoğlu, Voleybol Şube Kaptanı Yusuf Boyat ve Voleybol Baş Antrenörü Can Çavuşoğlu katıldı. Kura çekimi sonunda gurupların sıralaması şu şekilde oluştu:
A GURUBU
1. Ateşehir Belediyesi
2. Kocaeli İzmit Belediyesi
3. Silivri Spor Kulübü
4. Çorlu Emniyet
B GURUBU
1. Tekirdağ Belediye
2. İstanbul Hazım Ersu İÖO Spor Kulübü
3. Kadıköy Gençlik Spor Kulübü(KGSK)
4. Kocaeli Derince Belediyesi
 
KGSK HIZLI BAŞLADI
KGSK ilk maçını İst. Hazım Ersu İÖO Spor Kulübü ile oynadı. Maça; Zeynep, Benil, Bengin, Işınsu, Büşra, Şeyma altısı ile başlayan ekip, başta zorlandı. Maçın ilk setinde manşet getirmekte zorlanan KGSK çabuk toplanarak 1. seti, 25-19 kazandı. İkinci sette bir ara 16-22 mağlup duruma düşmesine rağmen, kaptan Zeynep'in etkili servisleri ile sete tekrar ortak oldu ve bu seti de 25-23 kazandı. Maçın üçüncü seti tam bir çekişmeye sahne oldu. Bu sete hızlı başlayan Hazım Ersu bir ara 10-19'luk skora ulaştıysa da setin gittiğini düşünen tribünleri hayretler içinde bırakan bir oyun ile skoru yakalayan KGSK perileri, maçı 23-23'te yakaladılar. Bu an itibari ile heyecan dorukta bir maç ve seyir zevki vardı. Voleybol maçlarında ender görülen bir skor ile 32-30'luk bir skor ve nefes nefese oynanan bir oyun ile Kadıköy'ün Perileri maçı 3-0 kazanarak, ilk gün gurubunda 1. sıraya oturdu. Maçtan sonra akşam yemeğine geçen takım galibiyet sevincini yaşarken, bir yandan da Tekirdağ Belediye maçına odaklandı.
VE FİNAL…
 
Yalova'da oynanan 3. Türkiye Bayanlar Aroma Ligine Yükselme Maçlarından KGSK A Bayan Volebol Takımı, Derince Belediyesi’ni de 3-0 yenerek finale yükseldi. Maça, Zeynep, Benil, Bengin, Büşra, Şeyma, Işınsu altısı ile başlayan takım, bu sette zaman zaman zorlansa da tecrübesi ile ağırlığını koyarak, 25 - 20'lik skorla seti alarak 1-0 öne geçti. 2. sete finale kalmayı garantileyerek başlayan takımımız, etkili servisler ve akıllı hücumlarla bu seti de 25 - 17 almayı başararak 2-0'la maça devam etti. Gurup maçlarını 3 maç, 9 puan hedefi ile bitirmeye kararlı olan takım, 3. seti de libero Fulya'nın fedakarca mücadelesi, Büşra'nın etkili mücadelesi ile 25 - 11 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı ve adını Türkiye Finali'ne yazdırdı. Büyük bir başarıya imza atan KGSK, 18 Mart 2012 Pazar günü saat 12.00'de Ataşehir Belediyesi final maçına odaklandı.
 
KADIKÖY PERİLERİNİN MUTLU GECESİ
 
Finale yükselen Kadıköy'ün Perileri, maçtan sonra kamp otelinde kutlama yaptı. İki sevinci bir arada yaşayan periler, finale yükselmenin sevincine Büşra, Fulya ve Benil'in doğum günü mutluluğunu da kattı. Aynı gecede geçtiğimiz hafta doğum gününü kutlayan Voleybol Baş Antrenörü Can Çavuşoğlu da unutulmadı. Kutlama öncesi bir konuşma yapan Başkan, İlker Habeşoğlu, “Kısıtlı bütçemize rağmen, çok büyük bütçeler ile mücadele eden Belediye takımları ile mücadele etmek ve finale kadar gelmemiz çok gurur verici. Yarın oynayacağımız final maçını alın ya da almayın sizler bizim gönlümüzün şampiyonu oldunuz. Emeğinize terinize sağlık” dedi.  Daha sonrasında kesilen pasta sonrası yemeğe geçen periler, geceye eğlenerek devam ettiler. Sonrasında dinlenmeye çekilen voleybolcular, maç saatini bekledi.
Gruplarında 1. olan takımlar, 18 Mart 2012 Pazar günü saat 12.00'de Final için oynadı. KGSK, B Grubunun lideri; Ataşehir Belediyespor ise A Grubunun lideri olarak sahaya çıktı. Tam da KGSK Başkanı İlker Habeşoğlu’nun önceki gece düzenlenen kutlamada da işaret ettiği gibi bir maç oldu: Bir kulüp ve bir belediye takımının mücadelesi… KGSK rakibine 3-0 yenildi. Belki 3. Lige yükselemedi ama kısıtlı bütçesine rağmen sergilediği performansla KGSK 3. Ligi sonuna kadar hak ettiğini ispatladı.

ARŞİV