Kılıçdaroğlu Kadıköy'deydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eski bakan ve tarihçi Cahit Kayra'yı Moda’daki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası Kadıköy'ün yeni gözde projesi İDEA Kadıköy'ü de gezdi

23 Temmuz 2018 - 09:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü eski bakan ve tarihçi Cahit Kayra'yı Moda’daki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na ziyareti sırasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadıköy ilçe başkanı Ali Narin eşlik etti.

Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve Kayra, gazetecilere açıklama yaptı. Cahit Kayra, "Bizim için çok büyük bir gün. Sayın Kılıçdaroğlu ile böyle bir görüşme benim için çok heyecan verici. Çok teşekkür ederim" dedi. Kılıçdaroğlu da Cahit Kayra'nın maliye kökenli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Sayın Cahit Kayra Maliye Bakanlığı kökenli, maliye kökenli, kendisine üstat diyoruz, yaşayan bir tarih. Kendisiyle az önce kısada olsa güzel bir görüşme yaptık, bazı anılarını dinledim kendisinin. 1938 Kuşağı diye bir kitabı var. O kitabı ilk okuduğumda çok heyecanlanmıştım. Türkiye’nin yakın tarihini çok iyi bilen ve irdeleyen birisi. Umuyorum yeni kitapları var, o yeni kitaplarla da bizim düşünce dünyamızı zenginleştiriyor, hala ayakta, hala bütün anılarıyla canlı. Dolayısıyla kendisine her zaman, her ortamda saygı duyuyoruz. Keşke yakın tarihimizi onun gözüyle yeniden görebilsek ve anlatabilsek ve okuyabilsek. Kendisini ziyaret ettim, lütfetti, kabul etti. Kendisine şükran borçluyum ve teşekkür ediyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası Kadıköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene açılan ortak çalışma mekanı İDEA Kadıköy’ü ziyaret etti. Eylül 2017’de hizmete açılan İDEA Kadıköy’ün çalışma sistemi hakkında bilgiler alan Kılıçdaroğlu daha sonra Kadıköy’den ayrıldı.


ARŞİV