Kılıçdaroğlu Gençlik Akademisi'ne katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğuş Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Ulusal Gençlik Akademisi’nde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Gençler geleceğimizdir ama gençler bugünün de en temel aktörleridir”dedi

27 Ekim 2016 - 14:57
Erhan DEMİRTAŞ
Doğuş Üniversitesi bu yıl 1. Ulusal Gençlik Akademisi’ne ev sahipliği yaptı. Etkinliğin açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, son günlerde yapılan tarih tartışmalarına değinerek şunları söyledi: “Ne Atatürk, ne İnönü, ne Refet Bele, ne Kazım Karabekir, bunların hiçbiri Cumhuriyetin adamı değildi. Bunlar birer Osmanlı paşasıydı. Osmanlı’nın nasıl battığını bire bir gördüler. Dediler ki, öyle bir ülke kuralım ki sağlam, ayakları üzerinde duran bir ülke olsun. O nedenle padişahın kulu ve kölesi olan bireyler değil, Cumhuriyetin özgür bireyleri olsun dediler ve Cumhuriyeti kurdular.”
“Gençler geleceğimizdir” diyen Kılıçdaroğlu, bu lafın anlamı şu; “Beyler oturun yerinize, sakın sesinizi çıkarmayın, zaten biz gittikten sonra sıra size gelir. Bunu sakın kabul etmeyin. Gençler geleceğimizdir ama gençler bugünün en temel aktörleridir” diye konuştu.
KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE DEĞİNDİ
Kadınların toplumsal alanda yaşadığı sorunlara da değinen Kılıçdaroğlu, “Kadın erkek eşitliği, sakın bundan ödün vermeyin, ‘efendim kadın evinde otursun’ diyen adama ‘kardeşim sen önce git kendin evinde otur’ diyebilmelisiniz. Hayatın her alanında kadın ve erkek omuz omuza mücadele edecek. Kadını bir yere hapsetmek Cumhuriyetin ve çağdaşlığın, uygar dünyanın kabul edeceği bir şey değildir. Bilim… Bilime olağanüstü değer ve önem vermek zorundayız” dedi.

“İÇİME SİNDİREMİYORUM”
Kılıçadaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi ve bölgede önemli bir aktör haline gelmesi için hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi savunmak, üretim yapmak ve sosyal devlet anlayışını benimsemek zorundayız” dedi.
“Çağdaş demokrasilerde güçler ayrılığı en önemli şeydir”  diyen Kılıçdaroğlu, “Bir kişi milli iradeyi temsil edemez. Bu bağlamda başkanlık tartışmalarında yasama, yargı benim için ayak bağı diyen biri için onun demokrasiye ihanet ettiğini rahatça söyleyebiliriz. Demokrasi olacak. Medya özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasiye yönelen her harekete karşı hepimiz durmalıyız” şeklinde konuştu

“BİLİMSEL ÖZERKLİK ÖNEMLİ”
Üniversitelerin bilimsel eğitimden yana kurumlar olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin üretmesi lazım. Ne üreteceğiz?  Katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. Üniversiteleri bilgi üretmeyen toplumların katma değeri yüksek ürün üretme şansı yoktur. Bu nedenle üniversitelerin bilimsel özerkliği çok önemli” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye sizden çok şey bekliyor. Tartışmaktan sakın kaçınmayın birbirinizin kimliğine yaşam tarzına inançlarına saygılı olun her değer bizim değerimiz. Farklılıklarımız bizi ayrıştıran değil zenginliğimiz olsun. Bugünün temel aktörleri sizsiniz” dedi.

 

ARŞİV