Kır havası tadında keyifli kahvaltı

Bu hafta sizleri Antep mutfağının yöresel tatlarını kahvaltıyla harmanlayan Göztepe Çanak’a götürüyoruz

14 Mayıs 2015 - 16:30
Bu hafta sizleri Antep mutfağının yöresel tatlarını kahvaltıyla harmanlayan Göztepe Çanak’a götürüyoruz
 
Esma BAYRAKTAR
Göztepe benzin istasyonundaki arka sokakta,  geçen sene yeni şubesini açan Çanak Restaurand yöresel yemekleriyle ünlüdür. Acıbadem ve Kozyatağı’nda iki şubesi daha bulunan Çanak, Göztepe’de açtığı şubesinde diğer yerlerinde olmayan bir yenilik yaptı. “Kadıköylülere en zengin ve en uygun fiyatla kahvaltıyı Çanak verir” sloganıyla kahvaltıda iddialı olduğunu duyurdu.
Çanak, Gaziantep mutfağının yöresel tatlarını kahvaltı çeşitlerine katarak inanılmaz bir zenginlik oluşturuyor.
Kahvaltı saatini sabah saatlerinden 14.00’e kadar uzanan geniş zaman dilimine yayan Çanak, tatmayacağınız lezzet kalmasın diye uğraşıyor adeta. Sadece Pazar sabahları verilen kahvaltı başlı başına bir ziyafet gibi… 11 çeşit peynir, 5 çeşit zeytin, güneşte kurutulmuş domatesler, özel getirtilmiş katıksız bal çeşitleri, ev yapımı reçeller, köy yumurtası, tereyağ, kaymak, özel hazırlanmış kete, katmer ve bazlamalar, yöresel kurutulmuş patlıcan ve domates dolmaları, özel yapım pekmez çeşitleri, bütün meyvelerin özel yapım şerbetleri, börek çeşitleri ve pastırmalı omletten kayganaya kadar onlarca yumurta çeşidi… İsteyen ise kahvaltıda beyran çorbası içebiliyor. Ciğer ve nohut dürüm de cabası.
Antep olur da baklava olmaz mı! Her çeşit baklava ve onlarca tatlı çeşidi, harika bir sunumla  önünüze gelince önce gözler bayram ediyor. Diyet yapanlar, vejetaryenler da unutulmamış. Ayrı mönülerle bu kesime de en bol çeşitle hitap ediliyor. 198 çeşit ürünün bulunduğu kahvaltının fiyatı 38 TL.
 
BAHÇEDE KEYİF
Göztepe Çanak, 350 kişilik bahçesiyle de bu mevsimin gözde yerlerinden. Bahçesinin dekoru ve ağaçların arasında saklı kalması, şehrin göbeğinde kır havasını veriyor, şehrin dışında bir yerde kahvaltıya gelinmiş hissi uyandırıyor. Şehir karmaşasından bunalan insanlar, çok uzağa gitmeden kır havası soluma şansına kavuşuyor.
Çanakta bir de çocuk kulübü var. Anne ve babaların çocuklarını rahatlıkla emanet edebilecekleri bir ortamda, ablalar çocukları hem oyalayıp hem de kahvaltılarını yaptırıyorlar.
Arabanızla da rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer burası. Bulunduğu konum itibariyle ön ve yan sokak park için çok müsait. Minibüs caddesine çok yakın olduğundan ulaşım çok rahat. Şehrin ortasında orman havası soluyarak güzel bir kahvaltı yapmak isterseniz rezervasyon şart.
Adres: Tütüncü Mehmet Efendi Cad. Rıdvanpaşa Sk. No:17. Göztepe / Tel: (0216) 411 14 15, 565 01 11, 565 01 12

ARŞİV