Kira gibi aidat!

Her ay yaklaşık 700 milyon TL aidatın ödendiği İstanbul'da; Kadıköy 5. sırada…

01 Temmuz 2020 - 14:41

Gerek mal sahipleri gerekse de kiracılar için büyük bir gider kalemi olan aidatlara ilişkin rakamlar açıklandı. Konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik hizmetleri gibi kıstaslara göre değişiklik gösteren konut aidatları büyükşehirlerde site ya da apartmanlarda yaşayan ev sahipleri ve kiracılar için büyük gider kaynakları arasında yer alıyor.

GABORAS Gayrimenkul Borsası tarafından 5 büyükşehir baz alınarak hazırlanan raporda, çarpıcı veriler ortaya çıktı. Rapora göre Türkiye’de her ay yaklaşık 1 Milyar 133 Milyon TL konut aidatı ödeniyor. İstanbul en fazla aidat ödeyen illerden biri olarak öne çıkıyor. Kentte her ay yaklaşık 700 milyon TL aidat ödeniyor. İstanbul’daki bu rakamı Ankara 139 milyon TL, İzmir 130 milyon TL, Antalya 81 milyon TL ve Bursa da 79 milyon TL ödeyerek takip ediyor.

KADIKÖY İLK 5’TE

En fazla aidat Sarıyer, Esenyurt, Beykoz, Kadıköy, Küçükçekmece ve Bağcılar’da toplanıyor. Bunun sebebi ise buradaki aidatların biraz daha pahalı olmasından kaynaklanıyor. İstanbul’da en düşük aidatı ödeyen ilçe ise 40 TL ile Fatih. Bunun dışında en pahalı aidatı ise sırasıyla, 526 TL ile Beykoz, 432 TL ile Sarıyer, 287 TL ile Başakşehir ödüyor.


ARŞİV