Kırıkkanat ve Öncel ile Öğretmenler Günü kutlaması

Kadıköy Belediyesi öğretmenler için Bostancı Gösteri Merkezi’nde program düzenledi

26 Kasım 2015 - 13:38
Kadıköy Belediyesi öğretmenler için Bostancı Gösteri Merkezi’nde program düzenledi

Kadıköy Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenler için bir program hazırladı. Bostancı Gösteri Merkezi’nde 24 Kasım Perşembe günü düzenlenen program öncesi “Öğretmenler Günü” onur konuğu olarak davet edilen Gazeteci-Yazar Mine Kırıkkanat öğretmenlere “Birgün, Gece” adlı kitabını imzaladı.
Ardından öğretmenler günü programının açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptı. “Öğretmenlerin karşısında olunca heyecanlanmamak mümkün değil” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Aykurt Nuhoğlu, “Öğretmenlerimiz bizim geleceğimizi hazırlıyor. Çocuklarımızı yetiştiriyor. Geleceğin Türkiye’sini yetiştiriyor. Bu emeğinizin karşılığını vermek hiçbir şekilde mümkün değil” dedi. “Mesleklerin en yücesi, en önemlisi öğretmenlik” diyen Nuhoğlu, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

“BEN DE ÖĞRETMENDİM”
Öğretmenler için bir gece tertiplediği için Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gazeteci-Yazar Mine Kırıkkanat, “Kadıköy Belediyesi beni sizinle buluşturdu. Bu benim için çok önemli” dedi. Kendisinin de 5 yıl görev yapmış bir öğretmen olduğunu söyleyen Gazeteci-Yazar Mine Kırıkkanat, öğretmenliğin saygı duyulması gereken bir meslek olduğunu düşündüğünü belirtti.
Zaman zaman esprili konuşmalarıyla öğretmenleri güldüren Kırıkkanat, ilkokul yıllarındaki öğretmenine hitaben kaleme aldığı duygu dolu bir yazıyı da okudu. Konuşmaların ardından öğretmenler Nazan Öncel şarkılarıyla coştu. Programda öğretmenlere Kadıköy Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerin sunulduğu sinevizyon gösterisi de yer aldı.

“ÖĞRETMEN GÜNEŞTİR”
Kadıköy Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler günü öncesi Kadıköylü çocuklara öğretmen deyince akıllarına ne geldiğini sordu. Kadıköylü çocuklar da öğretmene dair düşüncelerini, sevgilerini anlattı. “Öğretmen deyince aklıma bilgi, eğitim geliyor”, “Güneştir”, “Bilgi öğreten bir işçidir”, “Eğitim”, “Sevgi”dir diyen çocuklar öğretmenlerinin gününü kutlamayı da unutmadı. Ama tüm çocukların ortak düşüncesi öğretmenlerini çok sevdikleri oldu. 

ARŞİV