Kırımlı'dan yeni lezzet: Buhar Mantısı

Bostancı’nın tam merkezindeki “Kırımlı Naz Çibörekçisi”, çoğumuzun Eskişehir’den aşina olduğu Kırım’ın o leziz böreklerini Kadıköy’e taşımıştı.

21 Nisan 2016 - 13:53
Kaan DERTÜRK
Bostancı’nın tam merkezindeki “Kırımlı Naz Çibörekçisi”, çoğumuzun Eskişehir’den aşina olduğu Kırım’ın o leziz böreklerini Kadıköy’e taşımıştı. Çibörek severlerin uğrak noktalarından olan mekân, şimdi de buhar mantısıyla gündemde.  Kırım Tatarı olan ve yıllar önce eşiyle birlikte İstanbul’a göçen Adnan Timurlenk, bu dükkânda hem kendi memleketlerinin yöresel yemeklerini tanıtıyor hem de böylece memleket hasretini bir nebze olsun gideriyor.
FARKLI BİR TAT: BUHAR MANTISI
Çibörek gibi Kırım mutfağına ait başka bir yöresel yemek “Buhar Mantısı” olarak karşımıza çıkıyor. Kırımdan getirilmiş olan özel bir kazanda buharla birlikte 25 dakika pişen mantı özenle servis ediliyor. Mantının iç harcının kuşbaşı et olması yemeği ekstra lezzetli bir hale getiriyor. Ayrıca kendi imalatları olan elde açılmış “anneanne usulü” mantıyı dondurulmuş olarak satışları da mevcut. İsteyenlerin bu lezzeti evlerine de taşıma imkânları var.

VEJETARYENLER UNUTULMADI
Kırım Naz Çibörekçisi, geniş bir kitleye hitap etmek istediğinden menüye vejetaryenler için de seçenekler eklemiş; peynirli çibörek de onlardan biri. Adnan Bey, menüsüne yeni lezzetler ekleyeceklerinin müjdesini de veriyor. Önümüzdeki günlerde yöresel bir Kırım yemeği olan “Göbete” de menüde yerini alacak. 
Adres: Bostancı Mahallesi, Emin Ali Paşa Caddesi, No 97/D, Kadıköy – 0216 606 40 36 KIRIMLI

ARŞİV