Kırmızı etiketli asansörlere dikkat

Son aylarda İstanbul’da artan asansör kazaları, asansörlerin ne kadar güvenli olduğu sorusunu gündeme getirdi.

30 Ekim 2014 - 15:25
Son aylarda İstanbul’da artan asansör kazaları, asansörlerin ne kadar güvenli olduğu sorusunu gündeme getirdi. Kadıköy’de de 2013’teki kontrollerde yüzde 96 oranında kullanımı tehlikeli asansör tespit edildi.

 

 

 Mustafa SÜRMELİ

 

 
Günlük hayatımızı kolaylaştıran asansörlerin güvenlik ve denetimleri hayati önem taşıyor. Son aylarda İstanbul’da yaşanan asansör kazaları, asansörlerin güvenliği ile ilgili kaygıları arttıryor. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp da olası tehlikelerin önüne geçmek için bu konuda Kadıköy Belediyesi’nin çeşitli önlemler aldığını söyledi.
Asansör uygunluk belgesi olmayan binalara iskan vermediklerini açıklayan Mustafa Günalp, “İlçemizde 8953 asansör bulunuyor ve bu asansörlere her yıl yaklaşık 150 adet ekleniyor. 2013’te yapılan çalışma kapsamında ilk kontrollerde yüzde 96 oranında kırmızı etiketli yani kullanımı tehlikeli asansör tespit edildi” dedi. Bu durumu, “merdivenaltı” diye tabir edilen ucuz bakım firmalarına, asansörün kurulum maliyeti yüzünden müteahhidin ucuza kaçmasına, montaj ve kullanıcı hatalarına bağlayan
Günalp, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. “Asansör güvenliği ve denetimleri hayati önem taşıyor. Özellikle apartman yöneticileri ve vatandaşlarımızdan binalarındaki asansörlerin güvenlik ve denetimleri konusunda hassas davranmasını istiyorum” diyen Günalp, asansörlerini kontrol ettirmek isteyen vatandaşların, Kadıköy Belediyesi’nin Makine Elektrik Şefliği’ne başvurabileceklerini de belirtti.
Kadıköy Belediyesi adına asansörlerle ilgili çalışmayı Makine Mühendisleri Odası uzmanlarının yürüttüğünü ifade eden Günalp, denetim çalışmaları sonundaki raporlar doğrultusunda alınması gerekli önlemler için harekete geçtiklerini sözlerine ekledi.
 

ARŞİV