Kırmızı ışık ihlali yine can aldı

Suadiye’de kırmızı ışıkta durmayan bir aracın çarpması sonucu üniversiteli Feride Büşra Taşlı hayatını kaybetti. Gazetemize konuşan baba Erol Taşlı, “Hız tutkunlarının yarış yapmalarının engellenmesi

28 Ocak 2016 - 12:01
Erhan DEMİRTAŞ
Bağdat Caddesi’nde 15 Ocak Cuma günü sonu ölümle biten bir kaza daha yaşandı. Bilkent Üniversitesi’nde okuyan hazırlık sınıfı öğrencisi 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı, arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra, Kartal’daki evine gitmek için yola çıktı. Suadiye Otel’in olduğu bölgeden yolun karşısına geçmek isteyen Taşlı, yeşil ışık yanınca hareket etti. Ancak görgü tanıklarının ifadelerine göre; 25 yaşındaki psikolog Zeynep Nur Koşan’ın kullandığı araç kırmızı ışıkta durmadı ve Taşlı’ya çarptı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Taşlı, yolda hayatını kaybetti. Savcılıkta ifadesi alınan Koşan, Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Görgü tanıklarının ifadelerini dikkate alan mahkeme, Koşan’ın tutuklu olarak yargılanmasına kararı verdi.

“SÜRÜCÜ HIZ TUTKUNU”
Hukuk mücadelesini sürdüren baba Erol Taşlı ile kazanın meydana geldiği noktada buluştuk.  Kamera kayıtlarına ulaştıklarını ifade eden Taşlı, “Kayıtlardan da çok açık bir şekilde sürücünün kırmızı ışıkta geçtiği görülüyor. Bu görüntüleri emniyete de verdik. Sadece kamera kayıtları değil, kazayı gören görgü tanıklarının ifadeleri de sürücünün kırmızı ışıkta geçtiğini ispatlıyor” dedi. Zeynep Nur Koşan’ın hız tutkunu olduğunu söyleyen Taşlı, Koşan’ın aşırı hız yaptığı ve kırmızı ışıkta geçtiği için birçok defa cezaya çarptırıldığını iddia etti.  Taşlı, “Zeynep Nur Koşan’ın kaza yaptığını söylemek doğru değil. Bu şahıs bilinçli bir şekilde kızımı öldürdü. Devamlı bu caddede yarış yapan bir şahıs. Daha önce de kırmızı ışıkta geçtiği ve hız yaptığı için çeşitli cezalar aldığını öğrendik. Koşan ailesi kazadan sonra baş sağlığı diledi ama bunlar timsah gözyaşları. Çünkü kızlarının serbest bırakılması için üst mahkemeye başvurdular” diye konuştu. 
Otomobil firmasından da hız tespitinin yapılması için talepte bulunduklarını belirten Taşlı,  “Sürücü o gece en az 120 kilometre hızla gidiyordu. Zeynep Koşan’ın o an telefonla ilgilendiğini düşünüyorum. Çünkü lüks bir otomobil ve fren sisteminde hiçbir sorun yok. Yavaş gidiyor olsa frene bastığı anda durabilirdi. Koşan ailesi kızımın içkili olduğu yönünde iddiada bulundu ama kızımın arkadaşları o gece içki içmediklerini sadece yemek ve tatlı yediklerini söylüyor” şeklinde konuştu.

 “KIZIM GERİ GELMEYECEK”
“Kızım dünya tatlısı bir insandı” diyen Erol Taşlı kızı Büşra Taşlı’yı şu sözlerle anlattı: “Çok yardım sever alçak gönüllü bir insandı. Otuzdan fazla sosyal yardım kuruluşuna üyeydi. Mamak’taki yoksul öğrencilere ders veriyordu. Ben kızımı kaybettim ve içim yanıyor. Ama hukuk mücadelemi sürdürüp kızımın hayatına son veren şahsın en yüksek cezayı almasını sağlayacağım. Benim kızım geri gelmeyecek ama yeni ölümlerin olmaması için çaba göstereceğim.” Bağdat Caddesi başta olmak üzere araba yarışlarının yapıldığı yerlerde hız tutkunlarının yarış yapmalarının engellenmesi gerektiğini ifade eden Taşlı, şu çağrıda bulundu: “Benim yetkililerden bir isteğim var; benim kızım öldü ama başka kimse ölmesin. Acılı bir baba olarak önlemlerin artırılmasını istiyorum. Zevkleri için yarış yapanların ehliyetlerine el konulmalı ve ömür boyu araç kullanmaları yasaklanmalı.”

“KAZA YERİNDE EYLEM”
Taşlı’nın ailesi ve arkadaşları ölüm yarışlarının durması çağrısıyla 31 Ocak Pazar günü saat 14.00’te, kazanın gerçekleştiği Suadiye Sahil Yolu’nda eylem yapacak. Taşlı’nın arkadaşları duyarlı tüm vatandaşları eyleme destek vermeye çağırdı.

22 BİN İMZA ATILDI
Feride Büşra Taşlı’ya çarpan sürücünün en yüksek cezayı alması için “Trafik canavarı kardeşimizi aldı. Katili yargılansın” başlığı ile change.org’ta imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya şu ana kadar 22 bin kişi katıldı.

 


ARŞİV