Kışa özel sıcak yemekler...

Kadıköy'ün ünlü mekânı Çiya Kebap'ın dergisi “YemekveKültür”ün sonbahar sayısı çıktı.

08 Aralık 2011 - 14:00

Kadıköy'ün ünlü mekânı Çiya Kebap'ın dergisi “YemekveKültür”ün sonbahar sayısı çıktı.

Çiya Yayınları'ndan çıkan 3 aylık derginin “Tadımlık” başlığı altında bir giriş yazısında, yeni sayı şöyle tanıtılıyor: “Kış aylarında içinizi ısıtacak bir sayı oldu çünkü dergimiz, Sami Zubaida’nın sıcacık Bağdat’taki çocukluğuna dair anılarıyla açılıyor. Bugünü çocukluğu arasındaki farklar çok büyük, çünkü Zubaida genç yaşlarında Bağdat’tan İngiltere’ye göç etmiş ve bu anıları hatırlamak çifte bir anlam taşıyor yazar için. Yeni sayımızı bir diğer ilgi çekici başlığı ise, Prof. Dr. Oktay Belli’nin hazırladığı, Van Gölü’ne özgü bir balık olan İnci Kefali’ni içeren arkeolojik bulgular ve yazılı kaynakları araştırdığı makalesine ait. Frederique Desbuissons, dergimiz için kalem aldığı ‘Paris’te sanatçı cafe’leri: bir 19. Yüzyıl söylencesi’ makalesinde hem sosyoloji hem de sanat tarihine katkıda bulunuyor ve bu cafe’lerin ve sunduğu sosyalleşme alanlarının modern dönemin sanatçılarının üretiminde ve oluşturdukları çevrelerde ne tür bir rolü olduğuna bakıyor. Bu sayının söyleşi konusu için Pelin Özer, bir ‘Boğaz Çocuğu’ değerli bir sahne ve mekân tasarımcısı olan Metin Deniz ile Boğaz balıkçılığını konuştu. Musa Dağdeviren bu sayıda Türkiye’de bölgelere göre yapım tekniğiyle farklılık gösteren yaklaşık 100 çeşit tarhana içinden Beyşehir Tarhanası’na (tarna) değiniyor.”
 
 

ARŞİV