Kızılay'a bir destek de Şahkulu Sultan Dergâhı'nda

650 yıllık geçmişe sahip olan Şahkulu Sultan Dergâhı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşların ilgisi büyüktü.

23 Ekim 2013 - 11:08
650 yıllık geçmişe sahip olan Şahkulu Sultan Dergâhı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşların ilgisi büyüktü.
 
Mustafa SÜRMELİ
Merdivenköy’de bulunan, Şahkulu Sultan Dergâhı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasıyla Türk Kızılayına Kadıköy’den bir destek daha geldi. Kadıköy’ün birkaç noktasında kurulan bağış çadırlarını boş bırakmayan bağışseverler, Şahkulu Sultan Dergâhı’nda da kan bağışında bulunarak, yardımlaşma ve kardeşlik adına önemli mesaj verdiler.
 
BAĞIŞLANAN HER KAN KURTARILAN 3 CAN
Türk Kızılayı Kadıköy şubesi organizasyonu ile 6 Ekim Pazar günü Merdivenköy Şahkulu Sultan Dergâhı’nda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlardan da ciddi destek geldi. Dergâh’ta yapılan yemekli toplantıda, Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Numan Hocaoğlu da hazır bulundu. İdareci ve vatandaşlara kan bağışının günlük  yaşamımızda ne denli önemli olduğundan bahseden Hocaoğlu, konuyla ilgili bilgilendirmelere değindiği konuşmasında, 18-65 yaş arası her sağlıklı insanın kan verebileceği gerekliliğini vurgulayarak, bunun bir insanlık görevi olduğunu hatırlattı. Konuya bu yönüyle eğilmek gerektiğinin  daha fazla  yarar sağlayacağını belirten Hocaoğlu, Şahkulu Sultan Dergâhında,  yöneticilerin ve katılımcıların da  destekleriyle başarılı bir kan bağışı Organizasyonunun gerçekleştirildiğini söyledi.   Türk Kızlayı ile birlikte bu tür kampanyaların sürekliliği konusunda prensipte mutabakata varıldığını ifade eden Hocaoğlu Dergâh yöneticilerine ve vatandaşlara teşekkür etti.  

ARŞİV