Kızıltoprak Öğretmen Evi kapanıyor mu?

Kızıltoprak’ta bulunan Fatma Şadiye Toptani Öğretmen Evi, içindeki tüm faaliyetlerin ve hizmetlerin kaldırılmasıyla adeta kaderine terk edildi.

26 Şubat 2014 - 09:06
 Kent yaşamında giderek daralan, yok olan yeşil alanlar düşünüldüğünde emekli öğretmenlerin, çalışan öğretmenlerin ve çevre halkının adeta nefes aldığı öğretmen evleri büyük önem taşır.

Kızıltoprak’ta bulunan Fatma Şadiye Toptani Öğretmen Evi de öğretmenlerin faaliyetlere katılarak zaman geçirdiği önemli merkezlerden biri. Ancak son zamanlarda tüm faaliyetlerin ve hizmetlerin durdurulmasıyla kaderine terk edilmiş durumda bırakıldı.
Emekli Öğretmenler Derneği de topladıkları imzalarla Kızıltoprak Öğretmen Evi ile ilgili taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı’na iletmeye hazırlanıyor. Öğretmenlerin talepleri arasında; her gün düzenli tabldot yemek uygulamasının yeniden başlatılması, müzik yayının sürekli açık tutulması, satranç ve okuma salonu yapılması, düğün, nişan, kına gibi organizasyonlar için izin alınması, tarihi binada restorasyon  çalışmasına başlanması, ücretsiz sinema ve tiyatro etkinliklerinin düzenlenmesi bulunuyor.
Şimdiye kadar dört öğretmen evinin kapatıldığına dikkat çekilen açıklamada, Kızıltoprak Öğretmen Evi’nin de atıl bırakılarak kapatılma tehlikesiyle yüzyüze olmasından endişe edildiği belirtiliyor.

ARŞİV