Kızıltoprak Öğretmenevi'nde Kitap Şenliği

Öğretmenevleri’nin yalnızca çay ve kahve içilen, yemek yenilen, konaklanan mekânlar olmadığını savunurum bir eğitimci-yazar olarak. Kültür-sanat-bilim etkinliklerine kucak açması, konuklarıyla...

12 Temmuz 2011 - 14:17

Öğretmenevleri’nin yalnızca çay ve kahve içilen, yemek yenilen, konaklanan mekânlar olmadığını savunurum bir eğitimci-yazar olarak. Kültür-sanat-bilim etkinliklerine kucak açması, konuklarıyla hayata dair üretim içinde olması bir şeyler paylaşması beni hep mutlu etmiştir. Bunun en güzel örneğini her yıl Adile Sultan Kasrı’nın etkinlikleriyle yaşıyoruz.
İşte bu Kadıköy’de bir ilk daha gerçekleşti. Çoğunluğu eğitimci Kadıköylü yazar, şair ve gazeteci okurlarıyla buluştu Kızıltoprak Şadiye Toptani Öğretmenevi’nde.
M. Tanju Akerman, Türkay Korkmaz, Hikmet Kurter,Melahat Babalık, İnci Aydın, Servet Çolak, Ezgi Ertem, Emine Erten, Esin Üçüncüoğlu, Ahmet Saraçoğlu, Aslı Durak, Niyazi Yaşar okurlarla hem söyleştiler hem de yapıtlarını imzaladılar.
Kadıköy bir özel güne daha kucak açtı sanata dair.
Bu etkinliğe katkı sağlayan Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği de Kadıköylüler’le haklı bir gururu yaşamanın mutluluğunu paylaştı.

Nusret Karaca


ARŞİV