Köklü'nün katiline müebbet hapis

Yeldeğirmeni’nde esnaf Serkan Azizoğlu tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü davası sonuçlandı. Sanık Serkan Azizoğlu’na “kasten öldürmekten” müebbet hapis cezası verildi

02 Haziran 2016 - 14:51

Erhan DEMİRTAŞ
Geçtiğimiz yıl Yeldeğirmeni’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü davasının karar duruşması 27 Mayıs Cuma günü görüldü. Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın altıncı duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Serkan Azizoğlu’nu “kasten öldürmekten” müebbet hapse çarptırdı. “Kasten öldürmeye yardım etmek” suçundan yargılanan Nazım Coşanar hakkında ise beraat kararı verildi.

“MAHKEMEDE OLMASI GEREKİYORDU”
Serkan Azizoğlu’nun katıldığı duruşmaya Nazım Coşanar katılmadı. Davayı Köklü’nün ailesi, arkadaşları, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç,  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, bazı milletvekilleri ve çok sayıda kişi izledi. Duruşmaya katılanlar Nuh Köklü’nün fotoğraflarını yakalarında taşıdı.
Esas hakkından beyanlarını açıklayan Köklü’nün avukatlarından Ümit Abanoz, Nuh Köklü ile 30 yıllık bir dostluğunun olduğunu belirterek, “Tek temel kaygımız somut olayın ortaya çıkmasıdır. Geldiğimiz noktada duruşma dosyasında tüm sanık ve müşteki beyanlarında olay net bir şekilde açığa çıkmıştır” dedi. Avukat Volkan Gültekin de diğer sanık Nazım Coşanar’ın duruşmaya katılması gerektiğini ifade ederek, “Nazım Coşanar iki celse önce duruşmalardan muaf tutulmuştu. Ancak sanığın burada olması gerekiyordu” diye konuştu.
Tutuksuz sanık Nazım Coşanar’ın avukatı “Müvekkilim bilerek ve isteyerek diğer sanığın eylemine herhangi bir şekilde yardımda bulunmuş değildir. Sadece bir çekme eylemi söz konusudur” savunmasında bulundu.

“SİYASİ BOYUTU YOK”
Sanık Serkan Azizoğlu’nun avukatı ise olayın siyasi hiçbir boyutunun olmadığını iddia ederek, “Müvekkilim Cumhurbaşkanı’nın sözüne dayanarak hareket etmemiştir. Savcı mütalaasında ve mahkeme üzerinde basının etkisi olduğunu görüyoruz. Müvekkilim müştekileri tanımamaktadır. Esnafın dükkânında bıçak olduğu doğrudur. Herkesin dükkânında bıçak olması gayet normaldir” dedi.

“SUÇLU DEĞİLİM”
Taraf avukatlarının açıklamalarından sonra Serkan Azizoğlu son olarak söz aldı. Vekil avukatların beyanlarına katılmadığını söyleyen Azizoğlu, “Kesinlikle suçlu değilim önceki beyanlarımı tekrar ediyorum” diyerek, beraatını talep etti.
Kararını açıklaya mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Nazım Coşanar hakkında eylemin sabit görülmemesi gerekçesiyle beraatine, Köklü’yü öldüren Serkan Azizoğlu’nu ise kasten öldürmeden müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Azizoğlu’nun olaydan sonraki soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki davranışları ve eylemini kabul etmeyip pişmanlığının bulunmamasını dikkate alarak cezada herhangi bir indirimde bulunmadı.

“ADALET YERİNİ BULDU”
Duruşma sonrası Nuh Köklü’nün ailesi ve avukatları açıklama yaptı. Anne Çiğdem Köklü, “Katillerin en ağır cezayı almasını istiyordum. Bu isteğim yerine geldi. Hak da adalet de yerine geldi. Bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Nuh Köklü’nün abisi Sedat Köklü, “İlk duruşmamızdan bu yana yanımızda olan tüm duyarlı kesimlere teşekkür ediyorum. Adalet yerini buldu. Ama kardeşim bu karardan sonra geri gelmeyecek. Biz bu olayların son olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“EMSAL OLMALI”
Nuh Köklü’nün hayat arkadaşı ve öldüğü gün yanında olan Ferda Sayın da, hiçbir kararın Nuh Köklü’yü hayata döndüremeyeceğini ifade ederek, “Karardan nispeten memnunum. Toplum nezdinde bu kararın bir karşılığı var. Nuh’un davasına benzer bir sürü dava var. Bu davaları yalnız bırakmayacağız. Bugün bu mahkeme salonundan çıkan karar diğer davalar için örnek teşkil etmeli” dedi. Avukat Ümit Abanoz ise karardan memnun olduklarını belirterek, Nazım Coşanar hakkında ise temyize başvuracaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?
Gazeteci Nuh Köklü, 17 Şubat 2015’te arkadaşlarıyla kartopu oynarken bıçaklı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. 47 yaşında yaşamını yitiren Köklü, Yeldeğirmeni’nde yürürken arkadaşlarıyla kartopu oynamaya başladı. Grubun attığı kartoplarından biri mahallede esnaflık yapan Serkan Azizoğlu’nun dükkânın vitrinine denk geldi. Bunun üzerine dükkânından çıkan Serkan Azizoğlu, Nuh Köklü’ye bıçakla saldırdı. Kalbinden bıçaklanan Köklü, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde 23.50’de hayatını kaybetti.
 
Etiketler; Nuh Köklü

ARŞİV